Tarım ve Orman Bakanlığı ve Edirne Valiliği himayesinde Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile Edirne Turizm Tanıtım Derneği organizasyonunda hafta başından bu yana sürdürülen organizasyonun son gününde de çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
Mor renkli tarlalarda fotoğraf çektiren, dans eden, halay çeken yerli ve yabancı turistler daha sonra etkinlikteki gastronomi ve koku atölyelerine katılıyor.
Ürünlerini dünyanın pek çok ülkesine ihraç eden Edirne'de üretim yapan kozmetik firması Pe-Re-Ja'nın atölyesinde ziyaretçiler, lavantanın yağından parfüm yapıyor.
DÜĞÜN SALONUNDAN ÖNCE LAVANTA TARLASINA
Bu arada mor lavanta tarlalarında fotoğraf çektiren ziyaretçiler arasında en ilgi çekenleri gelin ve damatlar oldu. Nikah salonundan önce lavanta tarlalarına gelen çiftler, hayatlarının en heyecanlı günlerini ölümsüzleştiriyor.
Fotoğraf çekimi için Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün Karaağaç'ta bulunan lavanta tarlasını tercih eden Orçun ve Selin Demir çifti, lavanta çiçeklerinin güzel bir manzara oluşturduğunu söyledi.
Hasan ve Sevdenur Aykol çifti ise, lavantanın rengi ve kokusunun kendilerini tarlaya çektiğini ifade etti.
Fotoğrafçı Murat Oğuz Dramalı da lavanta tarlalarının düğün fotoğrafları için gözde mekanlar arasına girdiğini belirterek, "Edirne lavanta kokuyor. Son bir hafta herkes lavanta tarlarında biz de bu güzelliği değerlendiriyoruz. Açık hava stüdyosu özelliği taşıyan bu alanda fotoğraf çekmek bizim için de çok zevkli. Mor çiçekler güzel bir fon oluşturuyor." diye konuştu.
LAVANTA ESANSLI PARFÜME BÜYÜK İLGİ
Edirne Lavanta Tarla Günleri etkinliklerine katılan ziyaretçiler, bir firmanın standında lavanta esanslı parfüm yaptı.
Paneller, atölyeler, gastronomi ve tarımsal söyleşilerin yanı sıra lavanta ile yapılan ürünlerin sunumu da organizasyon kapsamında gerçekleştirilmesinin ardından son buldu.
Ziyaretçiler Pe-Re-Ja firmasının standında lavanta esansıyla kendi parfümlerini yaptı.
Parfümer Berrak Susesi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mor tarlaları ziyaret edenlere kendi kokularını yaratarak farklı bir deneyim sunduklarını söyledi.
Kokularında üst, alt ve orta notaların mevcut olduğunu belirten Susesi, şunları kaydetti:
"Orta notalar kokunun kalbi oluyor. Üst koku ilk kokladığımız koku, alt koku ise en son hissettiğimiz koku oluyor. Standı ziyaret edenlerden önce hangi kokudan hoşlandığına dair bilgi alıyoruz. Örneğin daha çok çiçek tarzı kokular sevenlere lavanta yasemin, lavanta manolya, lavanta mimoza gibi önerilerle bulunuyoruz. Biraz daha farklı koku sevenlere lavanta mandalina, lavanta bergomat tarzı kokular sunuyoruz. Aynı zamanda biraz daha ağır koku sevenlere lavanta vanilya öneriyoruz. Tabi ki bu saydığımız iki koku olmuyor yaptıkları parfümün içerisinde, beğenilere göre 10 farklı koku isteyenler de oluyor. Ziyaretçiler kendi beğenilerine göre kokuyu yapıyorlar. Biz onlara karışımı hediye diyoruz."
Bu arada, Edirne Lavanta Tarla Günleri etkinlikleri kapsamında mor tarlalardaki konserlerde ziyaretçiler müzikle tempo tutuyor.
Doğal stüdyo haline gelen lavanta tarlalarına gelen vatandaşlar fotoğraf çekilmesinin ardından Pazar günü sona erdi. (AA)
Mor renkli tarlalarda fotoğraf çektiren, dans eden, halay çeken yerli ve yabancı turistler daha sonra etkinlikteki gastronomi ve koku atölyelerine katılıyor.
Ürünlerini dünyanın pek çok ülkesine ihraç eden Edirne'de üretim yapan kozmetik firması Pe-Re-Ja'nın atölyesinde ziyaretçiler, lavantanın yağından parfüm yapıyor.
DÜĞÜN SALONUNDAN ÖNCE LAVANTA TARLASINA
Bu arada mor lavanta tarlalarında fotoğraf çektiren ziyaretçiler arasında en ilgi çekenleri gelin ve damatlar oldu. Nikah salonundan önce lavanta tarlalarına gelen çiftler, hayatlarının en heyecanlı günlerini ölümsüzleştiriyor.
Fotoğraf çekimi için Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün Karaağaç'ta bulunan lavanta tarlasını tercih eden Orçun ve Selin Demir çifti, lavanta çiçeklerinin güzel bir manzara oluşturduğunu söyledi.
Hasan ve Sevdenur Aykol çifti ise, lavantanın rengi ve kokusunun kendilerini tarlaya çektiğini ifade etti.
Fotoğrafçı Murat Oğuz Dramalı da lavanta tarlalarının düğün fotoğrafları için gözde mekanlar arasına girdiğini belirterek, "Edirne lavanta kokuyor. Son bir hafta herkes lavanta tarlarında biz de bu güzelliği değerlendiriyoruz. Açık hava stüdyosu özelliği taşıyan bu alanda fotoğraf çekmek bizim için de çok zevkli. Mor çiçekler güzel bir fon oluşturuyor." diye konuştu.
LAVANTA ESANSLI PARFÜME BÜYÜK İLGİ
Edirne Lavanta Tarla Günleri etkinliklerine katılan ziyaretçiler, bir firmanın standında lavanta esanslı parfüm yaptı.
Paneller, atölyeler, gastronomi ve tarımsal söyleşilerin yanı sıra lavanta ile yapılan ürünlerin sunumu da organizasyon kapsamında gerçekleştirilmesinin ardından son buldu.
Ziyaretçiler Pe-Re-Ja firmasının standında lavanta esansıyla kendi parfümlerini yaptı.
Parfümer Berrak Susesi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mor tarlaları ziyaret edenlere kendi kokularını yaratarak farklı bir deneyim sunduklarını söyledi.
Kokularında üst, alt ve orta notaların mevcut olduğunu belirten Susesi, şunları kaydetti:
"Orta notalar kokunun kalbi oluyor. Üst koku ilk kokladığımız koku, alt koku ise en son hissettiğimiz koku oluyor. Standı ziyaret edenlerden önce hangi kokudan hoşlandığına dair bilgi alıyoruz. Örneğin daha çok çiçek tarzı kokular sevenlere lavanta yasemin, lavanta manolya, lavanta mimoza gibi önerilerle bulunuyoruz. Biraz daha farklı koku sevenlere lavanta mandalina, lavanta bergomat tarzı kokular sunuyoruz. Aynı zamanda biraz daha ağır koku sevenlere lavanta vanilya öneriyoruz. Tabi ki bu saydığımız iki koku olmuyor yaptıkları parfümün içerisinde, beğenilere göre 10 farklı koku isteyenler de oluyor. Ziyaretçiler kendi beğenilerine göre kokuyu yapıyorlar. Biz onlara karışımı hediye diyoruz."
Bu arada, Edirne Lavanta Tarla Günleri etkinlikleri kapsamında mor tarlalardaki konserlerde ziyaretçiler müzikle tempo tutuyor.
Doğal stüdyo haline gelen lavanta tarlalarına gelen vatandaşlar fotoğraf çekilmesinin ardından Pazar günü sona erdi. (AA)