Edirne’de İl Ticaret Müdürlüğü ekiplerince yılbaşı öncesi fiyat ve etiket denetimi yapıldı. Edirne’de Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yılbaşı öncesi fiyat etiketi denetimlerini arttırdı. Müdürlük ekipleri yılbaşına kısa bir süre kala kentin tüm ilçelerinde yerel ve ulusal marketler başta olmak üzere temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ve etiket denetimi gerçekleştirdi. Ekipler işletmelerde raf ve kasa fiyatlarını karşılaştırdı, faturaları inceledi, gramaj kontrolü yaptı. Dentimlerden işletmeciler de vatandaş da memnun olduğunu belirtti.
Başta kuruyemiş, şekerleme, tatlı, hediyelik eşya ve deterjan ürünlerinin satıldığı iş yerlerinde denetim yapan ekipler, öncelikle raf ve kasa fiyatlarını karşılaştırdı, faturaları inceledi, gramaj kontrolü yaptı. Fiyat etiketi olmayan işletmeler ile aykırılık tespit edilenler hakkında idari para cezası uygulanması için işlem yapıldı.
Edirne merkez ve ilçelerinde Aralık ayı içerisinde yapılan ve halen devam eden denetimlerde 74 İşyerinde yapılan denetimde, 570 ürün incelendi ve inceleme sonucu 52 aykırılığa rastlandı. Aykırılıklarla ilgili idari işlem yapıldı.
Yetkililer yılbaşında da şehrin muhtelif cadde ve sokaklarında denetimlerin devam edeceği belirtildi.
Kuruyemişçi Kamil Kerimler, denetimleri olumlu bulduklarını ve sıklıkla devam etmesi gerektiğini söyledi.
Vatandaşlardan Hüseyin Duman da zaman zaman bazı ürünlerde etiket ve kasadaki fiyatın tutmadığını, denetimlerin artırılmasını istediklerini kaydetti.
Efkan Yorulmaz ise denetimlerin vatandaşlara güven verdiğini ifade etti. (Haber: Orhan DOĞAN)





