Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 81 il başkanı, parti içinde bazı isimlerin kurultay çağrısı yapmasına tepki gösterdi. CHP Edirne İl Başkanı Harika Taybıllı’nın da destek verdiği açıklamada, "Kurultay çağrısının gündemimizde olmadığını, kişisel ikbal için yapay gündem yaratma çabalarına prim vermeyeceğimizi ilan ediyoruz" denildi.
Açıklamada, CHP'nin Türkiye'de 47 yıl sonra birinci parti olmasının altı çizildi. 31 Mart 2024 seçimlerinde elde edilen zafer ve CHP'nin kazandığı belediye başkanlıklarının sayısındaki artışa vurgu yapıldı. "Atatürk'ün partisi Cumhuriyet Halk Partisi, halkımızın büyük desteği ile 47 yıl sonra birinci parti oldu. Seçimlerde rekor kırarak 413 belediye başkanlığı kazandık ve bu sayı her geçen gün artıyor" denilen açıklamada, CHP'nin iktidara adım adım yaklaşmakta olduğu vurgulandı. Ayrıca, düzenli yapılan anketlerde CHP'nin birinci parti konumunu sürdürdüğü belirtildi.
EKONOMİK KRİZ VE TOPLUMSAL SORUNLARA DİKKAT ÇEKİLDİ
Açıklamada Türkiye'nin tarihinin en ağır ekonomik ve siyasi krizlerinden birini yaşadığına dikkat çekildi. "Sokağın gündemi açlık sınırının altında kalan ücretler, yoksulluk, işsizlik, göçmen sorunu ve kadın cinayetleri" ifadeleriyle halkın yaşadığı zorluklar sıralandı. CHP’li belediyeler ise, iktidarın çözüm üretememesi nedeniyle çaresiz kalan milyonlar için sosyal destek çalışmalarına imza atıyor. Açıklamada, "CHP iktidarının öncü projeleri belediyeler tarafından uygulanıyor. Ancak, iktidar, belediye başkanlarımıza yönelik itibarsızlaştırma girişimlerine hız kesmeden devam ediyor" denildi.
CHP’NİN İKTİDAR HEDEFİ: "EN AZ YÜZDE 51"
Açıklamada, CHP'nin 2024 seçimlerinde kararsız oyları da kazanarak iktidar olmayı hedeflediği belirtilerek, "Önümüzde önemli bir görev var. CHP’nin birinci parti olma konumunu, kararsız oyları da alarak en az yüzde 51 düzeyine çıkarmak" ifadesine yer verildi. Parti teşkilatlarının ve Genel Başkan Özgür Özel'in liderliğinde, iktidar hedefi doğrultusunda birlik ve beraberlik içinde gece gündüz demeden çalışılacağı kaydedildi.
CHP'nin demokratik bir parti olduğu ve üyelerinin görüşlerini ifade edebileceği platformlara sahip olduğu belirtilen açıklamada, "Sokağın gündemi olmayan ve iktidar yürüyüşümüze hizmet etmeyen hiçbir konuyu parti içinde gündem yapmayacağız" denildi. Parti içindeki bazı isimlerin kurultay taleplerine ise karşı çıkıldı. "Kurultay çağrısının gündemimizde olmadığını, kişisel ikbal için yapay gündem yaratma çabalarına prim vermeyeceğimizi ilan ediyoruz" ifadeleriyle, CHP'nin tüm kadrolarının iktidar hedefine odaklandığı ifade edildi.
Açıklamanın sonunda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in çağrısına uygun olarak tüm parti üyelerinin, unvan ve görevi ne olursa olsun halkın gerçek gündemi için mücadeleye devam etmeleri gerektiği vurgulandı. Ayrıca, erken seçim talebinin halkın çoğunluğunun isteği haline geldiği belirtilerek, "AKP’yi en kısa sürede sandığa davet ediyoruz" denildi.(Haber Merkezi)