Edirne merkez Yıldırım mahallesinde kurbanlık dana üreticisi Recep Ayarlar, ilginin yoğun olduğunu ellerinde az sayıda kurbanlık kaldığını belirtti. Yem fiyatlarından yakınanKayalar, “girdiler pahalı olduğu için fiyat ne olursa olsun bizi memnun edecek bir fiyat yok.” Diye konuştu.
Edirneli vatandaşlar Kurban Bayramı’nda ibadetlerini yerine getirmek için kurban satış alanlarına giderek, keseceği küçükbaş ve büyükbaş hayvanları seçmeye devam ediyor.
Yaklaşık 31 yıldır kurban satışı yaptığını belirten Yıldırım Mahallesi’nde satış yapan Recep Ayarlar, uygun fiyatlarla satış yaptığı için elinde az sayıda hayvan kaldığını belirtti. Yem fiyatlarının yüksek olmasından yakınan Kayalar, yem fiyatlarının biraz daha uygun fiyatla satılması gerektiğini vurguladı. Kayalar, “17 tane erkek danamız, hiç dışarıdan almamak şartıyla kendi ürettiklerimiz. 13-14 tane sattım, elimde 3-4 tane kaldı. 13-14 tane satmamın sebebi de hesaplı vermemden dolayı. Fiyattan memnun olmaktan hariç, aldığımız girdiler pahalı olduğu için fiyat ne olursa olsun bizi memnun edecek bir fiyat yok. Bir çuval yem yaklaşık 150-160 lira. 150-160 lirayı bir dana yediği zaman üzerine 50 liralık koymuyor. Onun için bu verilen fiyatlar önemli değil. Önemli olan yem fiyatlarının biraz daha makul olması. Devletin de buna bir çare aradığını sanmıyorum.” Dedi.
“İNSANLAR İBADETLERİNİ YAPMAK İÇİN KURBAN KESİYOR”
İnsanların ibadetlerini yapmak için kurban kestiğini söyleyen Ayarlar, salgının kurban satışını etkilemediğini söyledi. Kayalar, “25-26 aylık danalar var, 24 aylık çok az var. 1-2 tane kurbanlık yaşı tutmayan var 20 aylık. 17-18 tane yaşı tutan danam var. Pandemi pek etkilemedi, insanlar ibadetlerini yapmak için kurban kesmeye çalışıyorlar. Parası var ya da yok, biz de ona göre makul fiyattan onlara verdik, kesecekler. Pandemiyle bir sıkıntı yaşadığımız yok. Şu an Belediyenin 32 liradan verdiğini ben 30 liradan tartacağım, hayvanlarımı daha tartmadım 1-2 gün tartacağım. 16 tutar 15-17. Danaları geçen sene otlamaya saldığımızdan, inşaat yaptığımdan dolayı hayvanlar boy atamadı ama etleri üzerinde dolgunlar.” Şeklinde konuştu. (Haber-Fotoğraf: Ali KARAMAN)
Edirneli vatandaşlar Kurban Bayramı’nda ibadetlerini yerine getirmek için kurban satış alanlarına giderek, keseceği küçükbaş ve büyükbaş hayvanları seçmeye devam ediyor.
Yaklaşık 31 yıldır kurban satışı yaptığını belirten Yıldırım Mahallesi’nde satış yapan Recep Ayarlar, uygun fiyatlarla satış yaptığı için elinde az sayıda hayvan kaldığını belirtti. Yem fiyatlarının yüksek olmasından yakınan Kayalar, yem fiyatlarının biraz daha uygun fiyatla satılması gerektiğini vurguladı. Kayalar, “17 tane erkek danamız, hiç dışarıdan almamak şartıyla kendi ürettiklerimiz. 13-14 tane sattım, elimde 3-4 tane kaldı. 13-14 tane satmamın sebebi de hesaplı vermemden dolayı. Fiyattan memnun olmaktan hariç, aldığımız girdiler pahalı olduğu için fiyat ne olursa olsun bizi memnun edecek bir fiyat yok. Bir çuval yem yaklaşık 150-160 lira. 150-160 lirayı bir dana yediği zaman üzerine 50 liralık koymuyor. Onun için bu verilen fiyatlar önemli değil. Önemli olan yem fiyatlarının biraz daha makul olması. Devletin de buna bir çare aradığını sanmıyorum.” Dedi.
“İNSANLAR İBADETLERİNİ YAPMAK İÇİN KURBAN KESİYOR”
İnsanların ibadetlerini yapmak için kurban kestiğini söyleyen Ayarlar, salgının kurban satışını etkilemediğini söyledi. Kayalar, “25-26 aylık danalar var, 24 aylık çok az var. 1-2 tane kurbanlık yaşı tutmayan var 20 aylık. 17-18 tane yaşı tutan danam var. Pandemi pek etkilemedi, insanlar ibadetlerini yapmak için kurban kesmeye çalışıyorlar. Parası var ya da yok, biz de ona göre makul fiyattan onlara verdik, kesecekler. Pandemiyle bir sıkıntı yaşadığımız yok. Şu an Belediyenin 32 liradan verdiğini ben 30 liradan tartacağım, hayvanlarımı daha tartmadım 1-2 gün tartacağım. 16 tutar 15-17. Danaları geçen sene otlamaya saldığımızdan, inşaat yaptığımdan dolayı hayvanlar boy atamadı ama etleri üzerinde dolgunlar.” Şeklinde konuştu. (Haber-Fotoğraf: Ali KARAMAN)