Edirne İl Tarım Müdürü İslam Köse, Edirne merkez ve ilçelere bağlı köylerde üreticilerle bir araya gelmeye devam ediyor.
Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, düzenlenen toplantılarda çiftçilerin talep ve sorunları dinlenirken, tarımsal üretime ilişkin güncel konularda bilgilendirme yapılıyor.
Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Köse, çiftçinin ve üreticinin her zaman yanında olduklarını belirterek her hafta düzenli bilgilendirme toplantıları gerçekleştirdiklerini ifade etti. Köse, tarımsal üretimin verimli, sürdürülebilir ve kaliteli şekilde devam etmesi için sahada üreticilerle omuz omuza çalıştıklarını vurguladı.
Toplantılarda; üretim planlaması, tarımsal desteklemeler, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) işlemleri, genel tarım sayımı, hayvan ve bitki sağlığı, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) uygulamaları ile B-Reçete Sistemi hakkında detaylı bilgi verildiği kaydedildi.
Üreticilerin sorularının da yanıtlandığı buluşmalarda, çiftçilerin güncel destek ve uygulamalara doğrudan ulaşmasının hedeflendiği belirtildi. Köse, köy ziyaretlerinin ve bilgilendirme toplantılarının süreceğini ifade etti.(Haber: Refik USLUY)





