Haber-Fotoğraf: Umut IŞIK
40 yıldır pazarcılık yapan 60 yaşındaki Abdurrahman Altay, “Havalar soğumaya başladı. Şimdilik müşterisi az ama ilerleyen zamanlarda yılbaşına doğru alan çok oluyor. Fiyatı şimdilik 25-30 arasında değişiyor. Geçen yıl da 5 lira kadar bir fark vardı. Kestane piyasada çoğaldıkça fiyatı düşer. Mesela üzüm fazla olduğu için fiyatı düşük. Bir ürün ne kadar fazla ise fiyatı da o kadar düşük olur. Az olunca fiyatı da yüksek olur.” Şeklinde konuştu.
“BURSA KESTANESİ MEŞHUR DİYE BİLİNİYOR”
Pazar esnafı Altay, “Vatandaşlar sadece soruyorlar. Kestaneyi İstanbul halinden alıyoruz. Türkiye’de Bursa kestanesi meşhur diye biliniyor. Ama ne derece doğru bilmiyoruz. İyi pişim için her iki tarafına çizik atılırsa daha kolay ve güzel bir kıvam alır. Soba ya da ızgarada pişirirken 15 dakikalık bir zaman yeter. İnce kabuklu olan kestane daha çabuk pişer. En fazla 10 dakikada pişiyor ince kestane. Havalar soğuyunca yılbaşına doğru satışların artmasını bekliyoruz.” Dedi.
40 yıldır pazarcılık yapan 60 yaşındaki Abdurrahman Altay, “Havalar soğumaya başladı. Şimdilik müşterisi az ama ilerleyen zamanlarda yılbaşına doğru alan çok oluyor. Fiyatı şimdilik 25-30 arasında değişiyor. Geçen yıl da 5 lira kadar bir fark vardı. Kestane piyasada çoğaldıkça fiyatı düşer. Mesela üzüm fazla olduğu için fiyatı düşük. Bir ürün ne kadar fazla ise fiyatı da o kadar düşük olur. Az olunca fiyatı da yüksek olur.” Şeklinde konuştu.
“BURSA KESTANESİ MEŞHUR DİYE BİLİNİYOR”
Pazar esnafı Altay, “Vatandaşlar sadece soruyorlar. Kestaneyi İstanbul halinden alıyoruz. Türkiye’de Bursa kestanesi meşhur diye biliniyor. Ama ne derece doğru bilmiyoruz. İyi pişim için her iki tarafına çizik atılırsa daha kolay ve güzel bir kıvam alır. Soba ya da ızgarada pişirirken 15 dakikalık bir zaman yeter. İnce kabuklu olan kestane daha çabuk pişer. En fazla 10 dakikada pişiyor ince kestane. Havalar soğuyunca yılbaşına doğru satışların artmasını bekliyoruz.” Dedi.