Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsal bölgelerde yatırımların artırılması amacıyla 2026 yılında da hibe desteklerini sürdürüyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kırsal Kalkınma Yatırım Programı kapsamında sağlanacak desteklerle kırsal alanda toplam 19,5 milyar liralık yatırımın hayata geçirilmesinin hedeflendiğini açıkladı.
2026 Yılı Kırsal Kalkınma Yatırım Programı hakkında açıklamalarda bulunan Bakan İbrahim Yumaklı, üreticiler ve kırsal bölgelerde yatırım yapmak isteyen girişimcilere yönelik önemli miktarda kaynak ayrıldığını belirtti. Program çerçevesinde binlerce projenin hibe desteğinden yararlanacağını ifade eden Yumaklı, kırsal kalkınmanın desteklenmeye devam edeceğini söyledi.
Program kapsamında 3 bin 180 projenin destekleneceğini açıklayan Yumaklı, bu projelere toplam 11,3 milyar lira hibe sağlanacağını bildirdi. Verilecek desteklerin kırsal bölgelerde oluşturacağı toplam yatırım hacminin ise 19,5 milyar liraya ulaşması bekleniyor.
Kırsal kalkınma desteklerinde aile işletmelerinin önemli bir yere sahip olduğunu belirten Yumaklı, program kapsamında 2 bin 164 aile işletmesine ait projenin destek kapsamına alındığını açıkladı.
Desteklenecek projeler arasında kadın ve genç girişimcilerin hazırladığı çalışmaların da dikkat çektiğini belirten Yumaklı, söz konusu 2 bin 164 projenin bin 751’inin kadın ve genç girişimciler tarafından hazırlandığını ifade etti. Yumaklı, program bütçesinin yüzde 77’sinin aile işletmelerine ayrıldığını kaydetti.
Tarımda su kaynaklarının daha verimli kullanılmasına yönelik çalışmaların da destek programında önemli bir yer tuttuğunu belirten Bakan Yumaklı, Tasarruflu Tarımsal Sulama Sistemleri Başvuruları kapsamında yapılacak desteklemelere ilişkin de bilgi verdi.
Bu kapsamda 2 bin 47 sulama projesine toplam 1,2 milyar lira hibe desteği verileceğini açıklayan Yumaklı, yatırımlarla tarımsal üretimde su kullanımının daha verimli hale getirilmesinin amaçlandığını belirtti.
Yumaklı, kırsal kalkınma destekleriyle bir yandan bölgesel yatırımların artırılmasının, diğer yandan ise tarımsal üretimin sürdürülebilirliğinin güçlendirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.(Haber Merkezi)





