Ziraat bankası kavşağında yayalara yapılan kırmızı ışık uygulamasında bir vatandaş hem trafik kurallarını çiğnedi ham de polisten kaçtı.
Haber: Birol ÇAKAN
Trafikte yaşanan kazaların her geçen gün artması üzerine İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Trafikte sürücüler kadar yayaların da kurallara uyması için denetimler artırıldı. Edirne Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Ziraat Bankası kavşağında sabah saatlerinde başlayan, kırmızı ışıkta karşıdan karşıya geçen yayalara 108 TL'lik para cezası kesildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla polis ekipleri denetimleri artırdı. Bu kapsamda; Edirne’de kemer takmayanlar, kırmızı ışıkta geçenler, yaya geçitlerinde yayalara yol vermeyenler para cezası ödemek zorunda kaldı.
KIRMIZIDA GEÇEN YAYAYA 108 LİRA
Denetimlerde cezalar sadece sürücülere kesilmedi. Kurallara uymayan yayalar da cezalardan kaçamadı.
Edirne Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Edirne Ziraat Bankası kavşağında saat 10’da başlayan, kırmızı ışıkta karşıdan karşıya geçen yaya uygulamasında yayalara 108 TL'lik para cezası kesildi.
Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinden edinilen bilgiye göre uygulamanın İçişleri Bakanlığının bir uygulaması olduğu belirtildi. Ekiplerin öncelik olarak yayalara araçların yeşil ışıkta ve yay geçidinde yol vermeleri konusunda uygulamalar yaptığı belirtilirken, bugün de yayaların kırmızı ışıklara riayet etmedikleri konusunda yayalara yönelik uygulama yaptıkları kaydedildi. Yayalarda yaya geçitlerinde ışık varsa trafik ışıklarına uymaları gerektiği vurgulanırken, kurallara uymayan yayalara 108 lira para cezası kestikleri görüldü.
Kurallara duyarlı Ahmet Cengiz Mizarlar ise bu uygulamanın çok güzel bir uygulama olduğunu her kesin trafik kurallarına uyması gerektiğini söyledi.
Uygulamada kırmızı ışıkta geçen 19 yayaya Trafik Kanunun 68/1 maddesi kapsamında 108'er lira para cezası uygulandı.





