Deprem sonrası bölgeye giden AK Parti Edirne İl Genel Meclis Üyesi Tamer Karadağ ise yaklaşık 9 kişiyi enkaz altından canlı olarak çıkardıklarını söyledi.
Edirne İl Genel Meclisi Mart ayı toplantıları İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş başkanlığında başladı.
Kahramanmaraş merkezli 11 ilde etkili olan deprem felaketinin ardından gönüllü olarak deprem bölgesine giden AFAD Gönüllüsü İl Genel Meclis üyeleri, deprem bölgesinde yaşadıklarını İl Genel Meclis üyeleriyle paylaştı.
CHP Edirne İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Üstün, “Büyük bir trajedi. Ben 99 depremine de gitmiştim. Burası 99’dan çok farklıydı, çünkü çok büyük bir coğrafya etkilendi. Yaklaşık 13 milyon insanın yaşadığı coğrafya’da deprem oldu. Depremler dünya tarihi var olduğundan itibaren devam edecek. Bizim depremlere karşı önlem almamız lazım. Maalesef 1999 yılında biz bu acıyı iliklerimize kadar yaşadık. Ama maalesef o günden bu güne kadar çok bir şeyi değiştiremedik. Keşke binalar TOKİ binaları gibi yapılsaydı. TOKİ binalarını yapan insanlar o binaları muntazam yapmış. Camları kırılmayan binalar gördük. Ama çok sayıda yıkılan binalarda gördük.” dedi.
“DEPREME UYGUN YAPILAR YAPMAMIZ LAZIM”
Enkazda kalan vatandaşların sarılarak can verdiğini ifade eden Üstün, “İnsanlar çok kötü ölmüşler. Özellikle aileler sarılarak ölmüşler. 10 yaşında bir kız çocuğunu babasından ayıramadık, ayırmakta büyük zorluk çektik. Cenabı Allah inşallah bu ülkeye bir daha böyle bir trajedi yaşatmaz. İnşallah böyle bir felaketle karşılaşmayız ama bizim kaderimiz deprem. Deprem bölgesinde yaşıyoruz. Depremle yaşamasını öğrenmemiz lazım. Depreme uygun yapılar yapmamız lazım. Bunun için ulus olarak ne gerekiyorsa yapmamız gerekiyor.” Şeklinde konuştu.
“9 KİŞİYİ ENKAZ ALTINDAN CANLI ÇIKARDIK”
AK Parti Edirne İl Genel Meclis Üyesi Tamer Karadağ da 9 vatandaşı enkaz altından canlı olarak kurtardıklarını söyledi. Karadağ, “Gidip gördüğümüz yerlerde çok büyük yıkımlar var. 11 tane ilin 128 tane ilçenin bin 800 küsür tane köyün aynı anda bu şekilde yıkıma girmesi muhakkak oradaki bazı arkadaşlarımızı sıkıntıya soktu. Deprem bölgesinde yaşayan arama kurtarma ekiplerinin çoğu enkaz altında kaldı. Askeri birlikler, AFAD, Kızılay ekipleri canla başla çalıştı. Bizler gönüllü olarak gittiğimiz zamanda 8-9 tane canlı çıkardık. Bunlar bizim yorgunluğumuzu da aldı, sıkıntılarımızı da aldı. Allah’ım bir daha Türkiye Cumhuriyetine bayrağını yarıya indirmeyi nasip etmesin. Çok zor durumda oradaki arkadaşlarımız fakat yaralar sarılmaya başlandı.” İfadelerini kullandı. (Haber-Fotoğraf: Ali KARAMAN)





