Edirne Barosu, geçtiğimiz gün İsrail’in Filistinlilerin bulunduğu Refah Kampı’na yönelik saldırısına yaptığı sosyal medya paylaşımı ile tepki gösterdi. Yapılan paylaşımda, “İsrail’in Refah'ta sivil halka karşı gerçekleştirdiği katliam göstermektedir ki; İsrail devleti ne insani bir değeri ne de uluslararası hukuku tanımaktadır.” İfadelerine yer verildi.
Edirne Barosu İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Özellikle geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen, çadırlarda yaşanılan Refah Kampı’na yapılan saldırı sonrası dünyanın her yerinden İsrail saldırılarına karşı protestolar gerçekleştirildi. Edirne Barosu da sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“İsrail savaş uçakları tarafından 26 Mayıs tarihinde Gazze Şeridinin güneyindeki Refah kentinde yerinden edilmiş; çadır kentlerde yaşamlarını sürdüren sivil Filistin halkına karsı gerçekleştirilen hava saldırısında ilk belirlemelere göre 45'ten fazla Filistinli yaşamını yitirirken; onlarca Filistinli ise yaralanmıştır. Daha 3 gün önce Uluslararası Adalet Divanı İsrail’in; Refah'taki askeri saldırılarını ve tüm eylemlerini durdurması gerektiğine hükmetmesine karşın; İsrail’in Refah'ta sivil halka karşı gerçekleştirdiği katliam göstermektedir ki; İsrail devleti ne insani bir değeri ne de uluslararası hukuku tanımaktadır. Uluslararası Adalet Divanı tarafından İsrail’e karşı alınan kararlardan ilki "Gazze'deki Filistinli grubun kısmen ya da tamamen fiziksel olarak yok olmasına yol açabilecek yaşam koşullarına neden olabilecek askeri saldırıların ve Refah vilayetindeki diğer eylemlerin derhal durdurulması " şeklinde iken; İsrail’in Uluslararası Adalet Divanının karalarını yok sayan saldırısı İsrail devletinin; çok açık devlet terörü uyguladığını göstermektedir. İnsan haklarından, demokrasiden, yaşam hakkının kutsallığından söz eden ülkeleri ve uluslararası kuruluşları İsrail’e karşı en sert tepki vermeye, İsrail’in hukuk dışı saldırı ve katliamlarının sonlanması için harekete geçmeye çağırıyoruz.” (Haber Merkezi)





