Edirne’de kadınların sosyal ve kültürel yaşama katılımını desteklemek amacıyla Şehit Mustafa Tezgider SODAM’da tiyatro kursu açılması için hazırlıklara başlandı. Tiyatro ve drama öğretmeni Erdoğan Eğmen, kursiyerlerle bir araya gelerek ilk tanışma buluşmasını gerçekleştirdi.
Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bağlı Şehit Mustafa Tezgider Sosyal Dayanışma Merkezi’nde (SODAM) düzenlenmesi planlanan tiyatro kursu için ilk adım atıldı. Tiyatro ve drama öğretmeni Erdoğan Eğmen, kursa katılacak kadınlarla bir araya gelerek yeni eğitim dönemi öncesinde tanışma ve hazırlık çalışması yaptı.
Heyecan ve umut dolu buluşmada, kadınların tiyatro aracılığıyla kendilerini ifade edebilecekleri yeni bir sürecin başlangıcı yapıldı. Yakın zamanda başlaması planlanan eğitimlerde katılımcıların tiyatro ve dramanın temel unsurlarını öğrenmeleri, sahne deneyimi kazanmaları ve kendi yeteneklerini keşfetmeleri hedefleniyor.
Kadınların sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlere daha aktif katılımını amaçlayan kursun, katılımcıların özgüvenlerini geliştirmelerine ve kendilerini daha rahat ifade etmelerine katkı sunması bekleniyor. Eğitimler boyunca kadınlar, farklı canlandırmalar ve drama çalışmalarıyla hem yeni beceriler kazanacak hem de kendi hikâyelerini sahneye taşıma fırsatı bulacak.
Tiyatro kursu, sanatsal gelişimin yanı sıra kadınlar arasında dayanışmayı ve birlikte üretme kültürünü güçlendirmeyi de amaçlıyor. Ortak çalışmalarla bir araya gelecek kursiyerlerin, sahne deneyimi kazanırken sosyal ilişkilerini geliştirmeleri ve yeni bir paylaşım alanı oluşturmaları hedefleniyor.
Şehit Mustafa Tezgider SODAM’da hayata geçirilmesi planlanan kursla kadınların yeteneklerini keşfetmeleri, sanata daha fazla alan açmaları ve sahne ışıkları altında kendilerine yeni bir yol çizmeleri amaçlanıyor.(Refik USLUY)




