Edirne’de kadınlardan oluşan koro 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında konser verdi.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Devecihan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte "Kadın Gülerse Dört Mevsim Bahar" adlı konser düzenlendi.
Kadınlardan oluşan koronun konseri büyük beğeni topladı.
Etkinlikte ‘2025 Aile Yılı’ doğrultusunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın hazırladığı videonun gösterimi yapıldı.
Etkinlikte konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, kadınların herkesin üzerinde emeği olduğunu belirterek toplumdaki yeri ve önemine dikkat çekti. Her başarılı erkeğin arkasında kadınların olduğunu aktaran Vali Sezer, her zaman desteğini gördüğünü belirterek eşi Canan Sezer'e de teşekkürlerini sundu.
Programda günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tohumcu, kadınların güçlenmesi hak ettiği fırsatları yakalamaları ve hayatlarını güven içinde sürdürebilmeleri için çalışmalarını sürdürdüklerini aktardı.
Tohumcu, 2025 yılı aile yılı olması sebebiyle hedeflerinden birisinin de refah düzeyinin artması için ekonomik ve sosyal hayatın temel direklerinden olan ancak çeşitli nedenlerle ekonomiye dahil olamayan kadınların çalışma potansiyellerini aktif hale getirmek ve paydaş kurumlarla işbirliği içerisinde projeler yürütmek olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından sahne alan kadının telinden halk müziği grubu, kulakların pasını sildi. İlgiyle izlenen konserde bazen duygu dolu bazen neşeli anlar yaşandı.(Haber: Gülşah AK)





