Lansman, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk telekonferans bağlantısı ile Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bahçesinde kurdele kesimi ile gerçekleştirildi. Atıl bir otobüs dükkan şeklinde dizayn edildi. Bu araçla kadın kooperatifleri ürünlerini nerede isterse, nerede hareketlilik varsa orada satabilecek.
Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, El Emeği ürünleri satış ve tanıtım otobüsü açılışında telekonferans ile yaptığı bağlantı ile açılışa katıldı. Kadın el emeği ürünleri tanıtım ve satış aracının lansmanına Edirne Valisi Ekrem Canalp ve eşi Ayten Canalp, Ak Parti Edirne Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanı Fatma Aksal, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş ve kurum müdürleri katıldı.
“Tarihi, kültürü, tarımı ve sanayisiyle Edirne bu açıdan bizim için çok kıymetlidir. Edirne’ye hükümetlerimiz son 18 yılda yaklaşık 16 milyarlık bir yatırım yaptı. Sadece bizim bakanlığımızın yaptığı yatırımın miktarı 1 buçuk milyar liraya yaklaşmış durumda. Hem gıda eğitim sağlık gıda yatırımlarıyla projeleri içine alan sosyal yardımlardan da birçok ailemiz faydalanıyor. Edirne’de sosyal hizmet merkezlerimiz ve il müdürlüklerimizle beraber vatandaşımızın hizmetindeyiz. İstihdamı arttırmaya yönelik destek ve teşviklerimiz sonrasında 2002’den 2020’ye kıyas edildiğinde Edirne’deki istihdamda yüzde 30’luk bir artış var. 2023 hedeflerimiz doğrultusunda Edirne’nin çok daha fazla gelişeceğini ve büyüyeceğini düşünüyoruz. Bu süreçte öz güveni yüksek, çalışan ve üreten güçlü kadınlarımızın Edirne’yi daha huzurlu ve müreffeh bir geleceğe taşıyacağına da inanıyorum. 83 milyonluk nüfusumuzun yarısını kadınlar oluşturuyor. Kadınlar olmadan 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize ulaşamayız. Bu yüzden kadınlarımızı her alanda güçlendirmeye büyük önem veriyoruz” dedi.
“İŞ GÜCÜNE KATILIM ORANINI YÜZDE 38 BUÇUĞA YÜKSELTMEYİ HEDEFLİYORUZ”
Kooperatif mekanizması kadın istihdamını arttırma noktasında iyi bir rol model olacağın ifade eden Bakan Selçuk, “Kadınlarımızın hem sağlık hizmetlerinden daha fazla yararlanmalarını eğitim seviyelerini yükseltmeyi ve sosyal ve siyasal hayatta daha etkin konuma gelmelerini istiyoruz. Bu vesileyle 11. Kalkınma planımızda 2023 yılında kadınların iş gücüne katılım oranını yüzde 38 buçuğa yükseltmeyi hedefliyoruz. Kadın istihdamını arttırmaya yönelik evde bakım desteği, doğum izninde yapılan düzenlemeler, kreş desteği, sigorta prim destekleri, yarı zamanlı çalışma gibi uygulamalar gibi teşvikleri de hayata geçirdik. 2002’den bu yana İŞKUR tarafından düzenlenen kurs ve programlardan da 2 milyona yakın kadınımızın faydalanmasını sağladık. O yılda yüzde 28 olan kadınların iş gücüne katılma oranı 2019 itibariyle yüzde 34’e yükseldi. Kadın istihdam oranı yüzde 25’lerden yüzde 28’e ulaştı. Bu oranları daha da arttırmak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Kadınlarımızın kooperatiflerin çatısı altında akıllarını, güçlerini ve emeklerini birleştirmelerine büyük önem veriyoruz. Kooperatif mekanizması kadın istihdamını arttırma noktasında iyi bir rol model olacaktır. Ülkemizde kadın ismi ibaresi geçen 192’si aktif 227 kurulmuş kooperatif var. Edirne’de hâlihazırda 4 kadın kooperatifi var. Bütün bu kadın kooperatiflerimizi bu süreçte desteklemeye devam ediyoruz. Genel olarak kooperatiflerimiz gıda, tarım ürünleri ya da kadın eliyle oluşturulan üretimlerin içindedir. Rakamlara bakıldığında bu sektörlerin dışında Türkiye’de teknolojik bilişim kuruluşlarının yüzde 16’aının da kadın olduğunu görmekteyiz. Kadın girişimcileri en çok bebek alanı, kozmatik, hediyelik eşya, yemek gibi alanlarda öne çıkıyor. Bebek sektöründeki kadın girişimci oranı yüzde 58’leri aştı. Tüm olumlu yönlere bakıldığında kadın kooperatifleri ilerde öncü rol oynayacaklar. Bu anlamda kadın kooperatifçiliği çalışma grubu oluşturduk. Bu sayede hem atölye çalışmaları yaparak buralarda neler yapılabileceğini anlatıyoruz. Satış konusunda destek ve farkındalıklar oluşturuyoruz” dedi.
SELÇUK, “2023’DE ÜLKEMİZ DÜNYANIN EN GÜÇLÜ 10 EKONOMİSİNDEN BİRİSİ OLACAK”
Sosyal koruma kalkanı hayata geçirdiklerini söyleyen Bakan Selçuki, “ Bu projede de Edirne’mize büyük bir kaynak aktardık. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı olarak istihdamı korumak için yürüttüğümüz programların yanı sıra kadınlarımızı, çocuklarımızı, yaşlılarımızı, engellilerimizi ve ihtiyaç duyan tüm kesimi korumak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sadece bu kalkan çerçevesinde yaptığımız desteklerin tutarı şuanda 31 milyarı geçti. İnanıyoruz ki el birliği içinde ve kadınların da iş gücüne katılımıyla 2023’e geldiğimizde ülkemiz dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden birisi olacak. Bunu hep birlikte başaracağız. Bugün Edirneli kadınlarımızın ürettiği el emeği ürünlerin tanıtımı ve ürünlerin satışının yapılacağı otobüs başka illere de örnek gösterdiğimiz bir uygulama olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
VALİ CANALP, “DÜNYA NÜFUSUNUN YARISINI KADINLARIN OLUŞTURUYOR”
Edirne Valisi Ekrem Canalp, açılışta yaptığı konuşmasında bütün dünyada bütün milletler için nüfusun yarısını kadınların oluşturduğunu söyledi. Vali Canalp, “Gelişmiş ülkelerle geri kalmış olan ülkeler arasında temel bazı farklılıklar var. Bazı göstergelere bakıyorsunuz net şekilde bunu görebiliyorsunuz. Mesela ilkokulu bitiren kişi sayısı, liseyi bitiren kişi sayısı, üniversiteyi bitiren kişi sayısı ya da kanalizasyon altyapısına sahip olan yerleşim birimi sayısı, temiz içme suyu olan yerleşim birimi sayısı, nüfusu ne kadar bunlara sahip? Bunların her birisi kıstastır birer göstergedir. Ama bütün gelişmiş ülkeler için sahip olunan bir gösterge daha var. Bu göstergede nüfusun ne kadarının içerisindeki kadın nüfusu ne kadarının çalışıyor olduğudur. Net şekilde şunu görürsünüz ki eğer bir ülkeye gelişmiş ülke diyebiliyorsanız orada kadınlar çalışıyordur. Orada kadınlar üretiyordur, orada kadınların büyük bir kısmı ekonomik hayatın içindedir. Biz de eğer kendimize gelişen bir ülke etiketi altında kendimize her zaman için tanımak istiyorsak, yapmamız gereken şeylerden bir tanesi de kadınlarımızın mutlaka ama mutlaka ekonomik hayatın içerisinde üretkenliğini var olmalarını sağlamak olmalıdır. Bu çerçeve içerisinde devletimizinde, hükümetimizinde temel önceliklerinden bir tanesi her zaman için kadınlarımızı ekonomik hayatın içerisinde daha fazla sokacak, onların sosyal statülerini çok daha ileri noktalara götürecek işlemi projelere öncelik vermek olmuştur. Bu nedenledir ki Edirne ilimizde de kadınlara yönelik pek çok projeyi bugün geçen yılda olduğu gibi faaliyete koyduk ve uygulamaya devam ediyoruz” dedi.
Ak Parti Edirne Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanı Fatma Aksal “ açılış konuşmasında şunları kaydetti; Ağustos ayı ülkemiz için çok önemli bir ay. Dün Malazgirt Zaferinin 949. yıl dönümünü kutladık. Bildiğiniz gibi Malazgirt bize Anadolu'nun kapılarını açan gündür. 3 gün sonra da 30 ağustos'u kutluyoruz. 30 Ağustos'ta bu toprakları ebediyen bize Vatan yapan gündür. Ben bu vesileyle bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun inşallah. Bugün burada çok önemli bir proje için bulunuyoruz. Nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınlarımızı hayatın her alanına da etmeliyiz. Üretime, ekonomiye, siyasete. Kadın ne kadar güçlü ise ülke olarak aile olarak da o kadar güçlü olacağız. Kadınımız üretiyor üretmeye de ediyor. Pandemi sürecinde de ürettiler. Ama bizler de biliyoruz ki üretmek başlı başına kendi başına çok anlam ifade etmiyor. Ürettiğimizi pazarla ya bilmeliyiz. Bu projede ta hayata giriyor ben bu anlamda Sayın Valimize Çok teşekkür ediyorum. Hanfendiye her zaman kadınlara destek verdi. Her zaman yanında oldu ama ben diye Çok teşekkür ederim. İl müdürümüze çok teşekkür ediyorum ve sayın Bakanım Sizler her zaman yanımızda olduğunuz her zaman bizleri desteklediniz. Sizlere destekleriniz için çok teşekkür ediyorum. inşallah hayırlı olmasını diliyorum. Hava çok sıcak Bu sıcakta sınırsız bir daha fazla güneşin altında tutmak istemiyorum. Hepinizi saygı sevgi ve hürmetle selamlıyorum.
“GÜÇLENEN HER TOPLUMUN OMURGASINI KADINLARIN OLUŞTURUYOR”
Güçlenen her toplumun omurgasını kadınların oluşturduğunu ifade eden Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, Tarihte inşa ettiğimiz güçlü devletlere baktığımızda, Yükselen her medeniyetin, güçlenen her toplumun omurgasını kadınların oluşturduğunu görmekteyiz. Bugün hür ve bağımsız olarak yaşadığımız bu topraklarda, kadınlarımızın emeği ve alın teri vardır. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak kadının hak ettiği değere kavuşması adına tüm imkânlarımız seferber edilmektedir. Cumhurbaşkanlığımızca açıklanan birinci 100 günlük icraat programında Kadın kooperatiflerinin kurulması, Güçlendirilmesi, sürdürülebilirliklerinin sağlanması, Kapasitelerinin geliştirilmesi Ve görünürlüklerinin arttırılması hedeflenmiştir. Bu kapsamda ilimizde de Kadınlarımızın ekonomik bağımsızlıklarını kazanması, Toplum içinde refah payının ve statülerinin yükseltilmesi, Kimseye muhtaç olmadan kendi ayakları üzerinde durabilmesi adına ilimizdeki, tüm kamu kurum ve kuruluşları Sivil toplum örgütleri ile işbirliği içinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlimizde, Kadınlarımıza yönelik meslek edindirme kurslarında ihtiyaç duyulan makine, teçhizat ve teknik destek Valimiz Sayın Ekrem Canalp tarafından fazlasıyla karşılanmıştır. Büyük pazarlara ve tüketiciye ulaşması, mevcut kooperatiflerin ve üreticilerin tanınırlık ve bilinirliğinin arttırılması amacıyla Türkiye genelinde Kamusal anlamda İlk defa Valiliğimiz destekleri ile Kadın El Emeği Ürünleri Tanıtım ve Satış Otobüsü oluşturulmuştur” dedi. (Haber-Fotoğraf: Umut IŞIK)
Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, El Emeği ürünleri satış ve tanıtım otobüsü açılışında telekonferans ile yaptığı bağlantı ile açılışa katıldı. Kadın el emeği ürünleri tanıtım ve satış aracının lansmanına Edirne Valisi Ekrem Canalp ve eşi Ayten Canalp, Ak Parti Edirne Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanı Fatma Aksal, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş ve kurum müdürleri katıldı.
“Tarihi, kültürü, tarımı ve sanayisiyle Edirne bu açıdan bizim için çok kıymetlidir. Edirne’ye hükümetlerimiz son 18 yılda yaklaşık 16 milyarlık bir yatırım yaptı. Sadece bizim bakanlığımızın yaptığı yatırımın miktarı 1 buçuk milyar liraya yaklaşmış durumda. Hem gıda eğitim sağlık gıda yatırımlarıyla projeleri içine alan sosyal yardımlardan da birçok ailemiz faydalanıyor. Edirne’de sosyal hizmet merkezlerimiz ve il müdürlüklerimizle beraber vatandaşımızın hizmetindeyiz. İstihdamı arttırmaya yönelik destek ve teşviklerimiz sonrasında 2002’den 2020’ye kıyas edildiğinde Edirne’deki istihdamda yüzde 30’luk bir artış var. 2023 hedeflerimiz doğrultusunda Edirne’nin çok daha fazla gelişeceğini ve büyüyeceğini düşünüyoruz. Bu süreçte öz güveni yüksek, çalışan ve üreten güçlü kadınlarımızın Edirne’yi daha huzurlu ve müreffeh bir geleceğe taşıyacağına da inanıyorum. 83 milyonluk nüfusumuzun yarısını kadınlar oluşturuyor. Kadınlar olmadan 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize ulaşamayız. Bu yüzden kadınlarımızı her alanda güçlendirmeye büyük önem veriyoruz” dedi.
“İŞ GÜCÜNE KATILIM ORANINI YÜZDE 38 BUÇUĞA YÜKSELTMEYİ HEDEFLİYORUZ”
Kooperatif mekanizması kadın istihdamını arttırma noktasında iyi bir rol model olacağın ifade eden Bakan Selçuk, “Kadınlarımızın hem sağlık hizmetlerinden daha fazla yararlanmalarını eğitim seviyelerini yükseltmeyi ve sosyal ve siyasal hayatta daha etkin konuma gelmelerini istiyoruz. Bu vesileyle 11. Kalkınma planımızda 2023 yılında kadınların iş gücüne katılım oranını yüzde 38 buçuğa yükseltmeyi hedefliyoruz. Kadın istihdamını arttırmaya yönelik evde bakım desteği, doğum izninde yapılan düzenlemeler, kreş desteği, sigorta prim destekleri, yarı zamanlı çalışma gibi uygulamalar gibi teşvikleri de hayata geçirdik. 2002’den bu yana İŞKUR tarafından düzenlenen kurs ve programlardan da 2 milyona yakın kadınımızın faydalanmasını sağladık. O yılda yüzde 28 olan kadınların iş gücüne katılma oranı 2019 itibariyle yüzde 34’e yükseldi. Kadın istihdam oranı yüzde 25’lerden yüzde 28’e ulaştı. Bu oranları daha da arttırmak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Kadınlarımızın kooperatiflerin çatısı altında akıllarını, güçlerini ve emeklerini birleştirmelerine büyük önem veriyoruz. Kooperatif mekanizması kadın istihdamını arttırma noktasında iyi bir rol model olacaktır. Ülkemizde kadın ismi ibaresi geçen 192’si aktif 227 kurulmuş kooperatif var. Edirne’de hâlihazırda 4 kadın kooperatifi var. Bütün bu kadın kooperatiflerimizi bu süreçte desteklemeye devam ediyoruz. Genel olarak kooperatiflerimiz gıda, tarım ürünleri ya da kadın eliyle oluşturulan üretimlerin içindedir. Rakamlara bakıldığında bu sektörlerin dışında Türkiye’de teknolojik bilişim kuruluşlarının yüzde 16’aının da kadın olduğunu görmekteyiz. Kadın girişimcileri en çok bebek alanı, kozmatik, hediyelik eşya, yemek gibi alanlarda öne çıkıyor. Bebek sektöründeki kadın girişimci oranı yüzde 58’leri aştı. Tüm olumlu yönlere bakıldığında kadın kooperatifleri ilerde öncü rol oynayacaklar. Bu anlamda kadın kooperatifçiliği çalışma grubu oluşturduk. Bu sayede hem atölye çalışmaları yaparak buralarda neler yapılabileceğini anlatıyoruz. Satış konusunda destek ve farkındalıklar oluşturuyoruz” dedi.
SELÇUK, “2023’DE ÜLKEMİZ DÜNYANIN EN GÜÇLÜ 10 EKONOMİSİNDEN BİRİSİ OLACAK”
Sosyal koruma kalkanı hayata geçirdiklerini söyleyen Bakan Selçuki, “ Bu projede de Edirne’mize büyük bir kaynak aktardık. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı olarak istihdamı korumak için yürüttüğümüz programların yanı sıra kadınlarımızı, çocuklarımızı, yaşlılarımızı, engellilerimizi ve ihtiyaç duyan tüm kesimi korumak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sadece bu kalkan çerçevesinde yaptığımız desteklerin tutarı şuanda 31 milyarı geçti. İnanıyoruz ki el birliği içinde ve kadınların da iş gücüne katılımıyla 2023’e geldiğimizde ülkemiz dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden birisi olacak. Bunu hep birlikte başaracağız. Bugün Edirneli kadınlarımızın ürettiği el emeği ürünlerin tanıtımı ve ürünlerin satışının yapılacağı otobüs başka illere de örnek gösterdiğimiz bir uygulama olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
VALİ CANALP, “DÜNYA NÜFUSUNUN YARISINI KADINLARIN OLUŞTURUYOR”
Edirne Valisi Ekrem Canalp, açılışta yaptığı konuşmasında bütün dünyada bütün milletler için nüfusun yarısını kadınların oluşturduğunu söyledi. Vali Canalp, “Gelişmiş ülkelerle geri kalmış olan ülkeler arasında temel bazı farklılıklar var. Bazı göstergelere bakıyorsunuz net şekilde bunu görebiliyorsunuz. Mesela ilkokulu bitiren kişi sayısı, liseyi bitiren kişi sayısı, üniversiteyi bitiren kişi sayısı ya da kanalizasyon altyapısına sahip olan yerleşim birimi sayısı, temiz içme suyu olan yerleşim birimi sayısı, nüfusu ne kadar bunlara sahip? Bunların her birisi kıstastır birer göstergedir. Ama bütün gelişmiş ülkeler için sahip olunan bir gösterge daha var. Bu göstergede nüfusun ne kadarının içerisindeki kadın nüfusu ne kadarının çalışıyor olduğudur. Net şekilde şunu görürsünüz ki eğer bir ülkeye gelişmiş ülke diyebiliyorsanız orada kadınlar çalışıyordur. Orada kadınlar üretiyordur, orada kadınların büyük bir kısmı ekonomik hayatın içindedir. Biz de eğer kendimize gelişen bir ülke etiketi altında kendimize her zaman için tanımak istiyorsak, yapmamız gereken şeylerden bir tanesi de kadınlarımızın mutlaka ama mutlaka ekonomik hayatın içerisinde üretkenliğini var olmalarını sağlamak olmalıdır. Bu çerçeve içerisinde devletimizinde, hükümetimizinde temel önceliklerinden bir tanesi her zaman için kadınlarımızı ekonomik hayatın içerisinde daha fazla sokacak, onların sosyal statülerini çok daha ileri noktalara götürecek işlemi projelere öncelik vermek olmuştur. Bu nedenledir ki Edirne ilimizde de kadınlara yönelik pek çok projeyi bugün geçen yılda olduğu gibi faaliyete koyduk ve uygulamaya devam ediyoruz” dedi.
Ak Parti Edirne Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanı Fatma Aksal “ açılış konuşmasında şunları kaydetti; Ağustos ayı ülkemiz için çok önemli bir ay. Dün Malazgirt Zaferinin 949. yıl dönümünü kutladık. Bildiğiniz gibi Malazgirt bize Anadolu'nun kapılarını açan gündür. 3 gün sonra da 30 ağustos'u kutluyoruz. 30 Ağustos'ta bu toprakları ebediyen bize Vatan yapan gündür. Ben bu vesileyle bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun inşallah. Bugün burada çok önemli bir proje için bulunuyoruz. Nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınlarımızı hayatın her alanına da etmeliyiz. Üretime, ekonomiye, siyasete. Kadın ne kadar güçlü ise ülke olarak aile olarak da o kadar güçlü olacağız. Kadınımız üretiyor üretmeye de ediyor. Pandemi sürecinde de ürettiler. Ama bizler de biliyoruz ki üretmek başlı başına kendi başına çok anlam ifade etmiyor. Ürettiğimizi pazarla ya bilmeliyiz. Bu projede ta hayata giriyor ben bu anlamda Sayın Valimize Çok teşekkür ediyorum. Hanfendiye her zaman kadınlara destek verdi. Her zaman yanında oldu ama ben diye Çok teşekkür ederim. İl müdürümüze çok teşekkür ediyorum ve sayın Bakanım Sizler her zaman yanımızda olduğunuz her zaman bizleri desteklediniz. Sizlere destekleriniz için çok teşekkür ediyorum. inşallah hayırlı olmasını diliyorum. Hava çok sıcak Bu sıcakta sınırsız bir daha fazla güneşin altında tutmak istemiyorum. Hepinizi saygı sevgi ve hürmetle selamlıyorum.
“GÜÇLENEN HER TOPLUMUN OMURGASINI KADINLARIN OLUŞTURUYOR”
Güçlenen her toplumun omurgasını kadınların oluşturduğunu ifade eden Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, Tarihte inşa ettiğimiz güçlü devletlere baktığımızda, Yükselen her medeniyetin, güçlenen her toplumun omurgasını kadınların oluşturduğunu görmekteyiz. Bugün hür ve bağımsız olarak yaşadığımız bu topraklarda, kadınlarımızın emeği ve alın teri vardır. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak kadının hak ettiği değere kavuşması adına tüm imkânlarımız seferber edilmektedir. Cumhurbaşkanlığımızca açıklanan birinci 100 günlük icraat programında Kadın kooperatiflerinin kurulması, Güçlendirilmesi, sürdürülebilirliklerinin sağlanması, Kapasitelerinin geliştirilmesi Ve görünürlüklerinin arttırılması hedeflenmiştir. Bu kapsamda ilimizde de Kadınlarımızın ekonomik bağımsızlıklarını kazanması, Toplum içinde refah payının ve statülerinin yükseltilmesi, Kimseye muhtaç olmadan kendi ayakları üzerinde durabilmesi adına ilimizdeki, tüm kamu kurum ve kuruluşları Sivil toplum örgütleri ile işbirliği içinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlimizde, Kadınlarımıza yönelik meslek edindirme kurslarında ihtiyaç duyulan makine, teçhizat ve teknik destek Valimiz Sayın Ekrem Canalp tarafından fazlasıyla karşılanmıştır. Büyük pazarlara ve tüketiciye ulaşması, mevcut kooperatiflerin ve üreticilerin tanınırlık ve bilinirliğinin arttırılması amacıyla Türkiye genelinde Kamusal anlamda İlk defa Valiliğimiz destekleri ile Kadın El Emeği Ürünleri Tanıtım ve Satış Otobüsü oluşturulmuştur” dedi. (Haber-Fotoğraf: Umut IŞIK)





