İçişleri Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında imzalanan “Karayollarındaki Hız Sınırlama Uygulamalarında Yeknesanlığın Sağlanmasına İlişkin İş Birliği Protokolü” kapsamında, trafik işaretlerinde sadeleşme süreci başladı.
Bu çerçevede oluşturulan Trafik İşaret Levhalarının Sadeleştirilmesi Komisyonu, ilk toplantısını Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Eğitim Salonu’nda gerçekleştirdi.
Toplantıya İl Emniyet Müdürü Muhittin Ayhan başkanlık ederken, ilgili kurum temsilcileri de projeye katkı sunmak üzere hazır bulundu. Komisyonun amacı; sürücü ve yayaların trafik işaretlerini daha kolay anlayabilmesi için levhalarda standart, sade ve net bir yapıya geçiş sağlamak.
Toplantıda mevcut trafik işaretlerinin gözden geçirilmesi, gereksiz işaretlerin kaldırılması ve hız sınırı uygulamalarında ülke genelinde birlik sağlanması konularında değerlendirmeler yapıldı. Yetkililer, yapılacak düzenlemelerin trafik güvenliğini artıracağına ve sürücülerin karar alma süreçlerini kolaylaştıracağına dikkat çekti.
Komisyonun önümüzdeki süreçte saha çalışmaları ve kurumlar arası koordinasyonla yeni uygulamaları hayata geçirmesi bekleniyor.(Haber:Erkan KARAMAN)





