İpsala Kaymakamlığı'nın bünyesinde, kadınların ev ekonomilerine katkı sağlamak amacıyla kurulan Aile Destek Merkezi (ADEM) projesi kapsamında İpsalalı kadınların yapmış oldukları el emeği göz nuru ürünlerin satışı gerçekleştiriliyor.
Bu ürünlerin içerisinde el yapımı çikolata ön plana çıkmakla beraber, el yapımı deri çantalar, el yapımı örgü çantalar en çok rağbet görenler arasında yer alıyor. Kadınlar İpsala ADEM bünyesinde kooperatif olarak Kırkpınar’da ürünlerin satışını gerçekleştirdi.
İpsala ADEM çalışanları ürünlerini sosyal medyadan da pazarlama imkanı bulurken, Facebook Instagram ve Twitter'da arama motoruna "İpsala çikolataları" şeklinde yazıldığında kooperatif ve satışa sunulan ürünler hakkında bilgiler yer alıyor.
İpsala Kadın Kooperatif Başkanı Hati Özkök, kadınların hazırladığı çikolatayla ilgili olarak, "İpsala çikolatamız ADEM Başkanlığında başlattığı bir projemiz. Biz burada 1 yıldır çikolata yapıyoruz. En son olarak da kadın kooperatifleri ile birlikte kadınlarımıza istihdam sağlamaya çalışıyoruz. Aynı zamanda İpsala pirinci yapıyoruz ve çikolatalarımızda yetişen yer fıstığı kullanıyoruz. Bize geri dönüşleri çok güzel oluyor. " dedi.
ÜRÜNLER ÖZEL GÜNLER İÇİNDE TASARIMLANABİLİYOR
Özkök, “İpsalalı ev hanımlarının el emeği göz nuru ürünlerinden birinin mutlaka sizin için olduğunu görüp anlayacaksınız. İpsala çikolataları, kız isteme, söz ve nişan cemiyetlerinde kullanılmak üzere hazırlanmış özel tasarımlarını görmeli ve nefis çikolata lezzetlerini mutlaka tatmalısınız. Ayrıca 0546 951 85 52 no lu telefondan iletişim kurabiliyorlar” şeklinde konuştu. (Haber: Gülşah AK )





