Edirne Valisi Yunus Sezer, Keşan ve İpsala’da yapımı süren organize sanayi bölgelerini (OSB) inceledi. Sezer, yıl sonunda İpsala OSB’de fabrikaların üretime başlamasını hedeflediklerini belirtti.
Vali Sezer, İpsala ve Keşan’da inşa çalışmaları devam eden OSB’leri inceledi. İlk olarak altyapı çalışmaları tamamlanan İpsala OSB’yi ziyaret eden Sezer, Vali Yardımcısı ve İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili'den yapılan çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Daha sonra gazetecilere açıklamada bulunan Sezer, Edirne’nin Türkiye’nin en batısında olduğunu hatırlatarak önemli bir konuma sahip olduğunu vurguladı.
Yıl içerisinde 4 OSB’nin tüm süreçlerini bitirdiklerini dile getiren Sezer, “Edirne'nin sanayi altyapısının geliştirilmesi için Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız ile Tarım ve Orman Bakanımızın destekleri var. Burada belki de bir ilki başardık, bir yıl içerisinde 4 OSB'nin tüm süreçlerini bitirdik. Altyapı çalışmaları tamamlandı ve inşaatlar başladı. İlimiz ve ülkemize önemli bir katma değer sağlayacak. İl olarak bunun gururunu yaşıyoruz.” dedi.
Sezer, sanayi bölgelerinde çalışmaların hızla sürdüğünü vurguladı.
İpsala OSB'de yıl sonuna doğru fabrikaların üretime başlamasını hedeflediklerini söyleyen Sezer, “Özellikle yeşil, yenilenebilir ve çevreyle uyumlu bölgeler kuruyoruz. Karbon ayak izinin önemli olduğunu bir sürece giriyoruz. Bununla ilgili taahhütlerimiz var. İhracata dayalı, katma değer üretecek firmaları burada tercih ediyoruz. Bölgelerimizde yer alacak firmalar kendilerini alanlarında ispatlamış durumdalar. Arıtma sistemlerinden yönetim sistemlerine kadar en iyi çalışmalar yapılıyor. Tüm OSB'lerimiz Türkiye'ye örnek olacak diye düşünüyoruz." Dedi.
Milletvekili Aksal ise sanayisiz kalkınma olamayacağını ifade etti.
Bu kapsamda önemli çalışmalar yapıldığına dikkati çeken Aksal, "Edirne'mizde 3 yeni OSB kuruluyor ve merkezdeki OSB'yi genişletiyoruz. Kentimize kurulan fabrikalar ihracata ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak." diye konuştu.(Haber: Gülşah AK)





