Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Keşan İlçe Başkanı Anıl Çakır, Keşan Vergi Dairesinin muhasebeciler aracılığıyla mükelleflere vergi borçlarının tahsili konusunda haber saldığını söyledi.
Çakır, kendilerine ulaşan bir mükellefin durumu bildirdiğini belirterek “Mükellefimize, 2 hafta içinde 30 Haziran 2023 tarihinden önce yapılandırma dışındaki vergi borçlarının tahsil edileceği söylenilmiş. Anlaşılıyor ki iktidar, acı reçeteyi vatandaşına içirmeye devam ediyor.” dedi.
TAŞINIR, TAŞINMAZ MALLAR İCRA YOLUYLA NAKİTLEŞTİRİLEREK TAHSİLE GİDİLECEK
Anıl Çakır, geçen hafta içinde kendilerine ulaşan bir mükellefin Keşan Vergi Dairesinden muhasebecisi aracılığıyla vergi borcunun tahsili ile ilgili olarak bilgi verildiğini kaydetti.
Çakır, Hazine ve Maliye Bakanlığının bu aceleciliğinin sebebinin ülke ekonomisinin ne halde olduğunu işaret ettiğini kaydederek, “Hazine ve Maliye Bakanlığı, 30 Haziran 2023 tarihinden önce yapılandırma dışındaki vergi borçları için düğmeye bastı. Keşan Vergi Dairesi mükelleflere haber yollayarak en geç 2 hafta için vergi borçlarını ödemeleri için muhasebecileri aracılığıyla haber yolladı. Bize konuyla ilgili şikayetini bildiren bir mükellefimiz, muhasebecisi aracılığı ile kendisine, 2 hafta içinde 30 Haziran 2023 tarihinden önce yapılandırma dışındaki vergi borçlarını ödemesi, aksi halde 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanuna göre işlem yapılarak tahsil edileceğinin söylendiğini belirtti. Yani mükelleflerin borçlarını ödememeleri halinde, ellerindeki taşınır ve taşınmazların icra yoluyla satılarak paraya çevrileceği ve tahsilat yoluna gidileceği anlamına geliyor.” dedi.
TÜRKİYE’NİN EKONOMİK BAĞIMSIZLIĞI ‘ALACAKLILARA’ İPOTEK EDİLDİ!
CHP Keşan İlçe Başkanı Anıl Çakır, seçimden sonra acı reçeteyi vatandaşa içirten iktidarın şimdi enflasyon altında ezilmiş vergi mükelleflerine yönelik vergi borçlarının tahsili için telaşa düştüğünü, bunun yanında kamu borcunu 23 kat artışla 2023 haziran sonunda 5,6 trilyon liraya çıkarttığını hatırlattı.
1923-2002 arası 79 yılda 57 hükümet dönemindeki toplam kamu borç stoku 242,7 milyar TL olduğunu kaydeden İlçe Başkanı Çakır, “Bu hükümetler 1954’e kadar Osmanlı’dan devralınan borçları ödediği gibi, yüzlerce kamu tesisi, fabrika, inşaat, barajlar, santrallar, boğaza 2 köprü vs. inşa etti. AKP iktidarı, kamu borcunu 23 kat artışla 2023 haziran sonunda 5,6 trilyon liraya çıkarttı. Türkiye’nin ekonomik bağımsızlığı ‘alacaklılara’ ipotek edildi! Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıkladığı kamu borç stoku rakamları çok ciddi bir borç krizine, ekonomik bağımsızlığın tehdit altında olduğuna işaret ediyor. Özellikle borç geri ödemelerinde vadelerin iyice kısalması, iktidarı kapı kapı dolaşarak avuç açmak zorunda bırakıyor. AKP’nin iktidara geldiği 2002 sonunda devraldığı toplam kamu borç stoku 149,9 milyar lirası iç, 92,8 milyar lirası dış borç olmak üzere toplam 242,7 milyar TL idi. Haziran 2023’te ise yüzde 54’ü döviz cinsinden olmak üzere toplam kamu borç stoku 5,6 trilyon liraya yükseldi.”
CHP Keşan İlçe Başkanı Anıl Çakır, Hazine ve Maliye Bakanlığının vergi borçlarının tahsilinin telaşına neden düştüğünün açık olduğunu belirtti. (Haber Merkezi)





