Söğütlük Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen Gastronomi Festivali sona erdi. Edirne’deki bir şekerleme firmasının yetkilisi Semih İğdi, Türkiye’nin farklı kentlerinden birçok kişinin festivale gelerek Edirne’nin lezzetlerini tattığını belirtti.
Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Gastronomi Festivali sona erdi. Festivalde birçok etkinlik gerçekleştirildi. Vatandaşların ilgi gösterdiği festivalde kente özgü birçok lezzet ikram edildi.
Edirne’deki bir şekerleme firmasının yetkilisi Semih İğdi, festivalin çok güzel geçtiğini aktardı.
Türkiye’nin çeşitli kentlerinden birçok turistin festivale geldiğini dile getiren İğdi, “Çok kalabalık bir ziyaretçi kitlesi vardı. Bundan dolayı da memnunuz. Edirne'de gastronomi festivali olacağından dolayı biz onlara haber vermiştik. Onlar da bunları programlarına dahil ettiler. Bizim için de Edirne için de çok güzel oldu. Edirne'mize çok değer katan bir festival oldu. Bu vesileyle sayın valimize de teşekkür ederiz böyle bir festival planladığından dolayı. İnşallah bunun devamını daha iyi diliyoruz. Bu sene İpsala pirincini tanıttık. Önümüzdeki yıllarda da badem ezmesi ve bademli kurabiye festivali yaparız. Biz de bunlara her zaman hazırız. Önümüzdeki aylarda güzel turizm fuarlarımız var. Ankara, Antalya, İstanbul ve İzmir'de fuarlar var. Onlara da katılıp hem Edirne'mizi tanıtacağız hem de firmamızın ürünlerini tattırmaya devam edeceğiz. Tüm misafirlerimizi Edirne'ye bekliyoruz. Bundan sonraki süreçte inşallah daha da iyi festivaller düzenleyeceğiz.” Dedi.
İğdi, her fırsatta çeşitli mecralarda Edirne’yi temsil etmeye çalıştıklarını ifade etti.
Bahri Dinar’ın izinden yürümeye çalıştıklarını vurgulayan İğdi, “Biz de onunla fuarlara gidip kentimizi tanıttığımız için ondan bayrağı aldık. Bundan sonra hem onu anarak hem de görevimizi sürdürerek Edirne'mizin lezzetlerini Saray tatlılarını tanıtmaya devam edeceğiz. Edirne'mizi pirincimizle, ciğerimizle, peynirimizle, badem ezmemizle elimizden geldiğince tanıtacağız. Edirneli olmaktan mutluyum. Edirne'mizde çok güzel ürünler yetişiyor.” Şeklinde konuştu.(Haber: Gülşah AK)





