Edirne’de 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü, huzurevi sakinleri ve yaşlılara destek veren dernek üyelerinin katılımıyla Söğütlük Millet Bahçesi’nde kutlandı.
Edirne Huzurevi Müdürlüğü ile Edirne’de Barınan Yaşlıları Koruma ve İhtiyaçlarını Karşılama Derneği iş birliğinde düzenlenen etkinlikte, katılımcılar hem keyifli bir kahvaltıda buluştu hem de “Geçmişten Geleceğe” isimli özel fotoğraf sergisini gezdi.
Sergide huzurevi sakinlerinin gençlik yıllarına ait kareler yer aldı. Fotoğrafların önünde duygusal anlar yaşayan katılımcılar, anılarını paylaşarak geçmişe yolculuk yaptı. Kahvaltı bölümünde ise Edirne huzurevi sakinleri, Bocce turnuvası için İstanbul Etiler’den gelen misafirleriyle kaynaşma fırsatı buldu.
Etkinliğe Edirne Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tohumcu, İl Müdür Yardımcısı İbrahim Irmak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Tezcan Fidan, Huzurevi Müdürü Çiğdem Kurt, Dernek Başkanı Pınar Ersaçmış ile çok sayıda davetli katıldı.
Konuşmasında yaşlıların toplum için taşıdığı değere vurgu yapan Vali Yardımcısı Subaşı, “Sizler tecrübelerinizle bizlere yol gösteren, geçmişle gelecek arasında köprü kuran kıymetli büyüklerimizsiniz. Devlet olarak görevimiz, hayatınızı kolaylaştıracak imkânları sunmak ve sizlere kendi ailemiz gibi yaklaşmaktır” dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tohumcu da Dünya Yaşlılar Günü’nü kutlayarak tüm yaşlılara sağlıklı bir ömür temennisinde bulundu. Dernek Başkanı Pınar Ersaçmış ise, “Hem Edirne’deki hem de Etiler Huzurevi’nden gelen büyüklerimizle çok anlamlı bir buluşma gerçekleştirdik. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
İstanbul’dan gelen 81 yaşındaki Zehra Ersan Akbir de organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.
Program, pasta kesimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.(Haber:Gülşah AK)





