Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik, bu yıl 662’ncisi düzenlenecek olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri ile ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek, yerli ve yabancı turistleri Edirne’ye beklediklerini söyledi.
7-9 Temmuz tarihlerinde Sarayiçi Er Meydanı’nda yapılacak 662’nci Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin hazırlıkları tamamlandı.
Er Meydanı’nda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik, “3-9 Temmuz tarihleri arasında Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivalimizle ilgili, Kırkpınar sahasında tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Bununla ilgili çalışmalarımız da devam etmektedir. Tüm misafirlerimizi hazır bir şekilde bekliyoruz. Güreşçilerimizin güreşeceklerini çimlerden, seyircilerimizin oturacakları oturma alanlarına kadar, içme ve kanalizasyon suyundan, çevre düzenlemesine kadar tüm hazırlıklarımız tamamlanmış durumdadır. Çalışma arkadaşlarımız yaklaşık 1 aydır çalışmalarını devam ettiriyorlardı. Çalışmalar bitmiş durumda. Yerli ve yabancı misafirlerimizi Edirne’ye bekliyoruz” dedi. (Haber: Ali KARAMAN)




