Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediyenin hizmetlerinde kullanılmak üzere alınan 12 aracın lansmanını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediye başkan yardımcıları Yaver Tetik, Selçuk Çakır ve birim müdürlerinin katılımıyla Fen İşleri Müdürlüğü bahçesinde gerçekleşen tanıtım toplantısında Gürkan, araçlar hakkında bilgi verdi. Mobil ikram aracını etkinlikler kullanacaklarını belirten Gürkan, öğrencilere haftanın belirli günlerinde sıcak çorba ikramında bulunmayı planladıklarını söyledi.
“BİZİM ÇOK ÇEŞİTLİ İTFAİYE ARAÇLARIMIZ VAR”
kent geliştikçe itfaiye aracına ve itfaiye personeline olan ihtiyacın arttığını belirten Gürkan, “Araç, ekipman ve makine parkı olmadan yapılan hizmetlerin birçoğunu yapmak mümkün değil. Bu nedenle hizmetleri sağlıklı yapabilmek için teknolojiyi yakalamış iyi ekipmanlarla araç filomuzu güçlendirdik. 1 adet itfaiye aracı daha müdürlüğümüzün bünyesine ekledik. Bizim çok çeşitli itfaiye araçlarımız var. Ama kent geliştikçe itfaiye aracına ve itfaiye personeline olan ihtiyaçta artıyor. Geçtiğimiz aylarda liyakate dayalı 13 itfaiye personeli almıştık. Bundan 13 tanesi de kadın itfaiye eriydi. Edirne Belediyesi’nin tarihindeki ilk kadın itfaiye çalışanları. Onların oryantasyon kursları ve eğitimleri bitecek ve vardiya sisteminde doğrudan yangınlara müdahale etmeye başlayacaklar.” Diye konuştu.
“5 TON TAŞIMA KAPASİTELİ”
İtfaiye aracı hakkında teknik bilgi veren Gürkan, “6 bin litre su tankı, 200 litre köpük kapasiteli. 70 metre yüksekliğe kadar su, 60 metre yüksekliğe kadar da köpük atabilme özeliğine sahip. Günümüzün teknolojisinin tüm imkanlarına sahip. Daha önce de Trakya bölgesinin ilk kaza kırım aracını almıştık. O araçta belediyemizde hizmet vermeye devam ediyor. 1 adet mobil mutfak aracı satın aldık. Çorba ve sıcak ikramları yapabileceğimiz. Çeşitli etkinliklere ulaşabilen. Belediyemizin çeşitli hizmetlerinde ama öncelikle itfaiye hizmetlerinde kullanabilmek için 1 adet sepetli vinç aldık. Çalışma yüksekliği 34 metre. Dikeyde 34 metreye kadar vincimiz yükseliyor. Yatay erişim mesafesi de 15 metre, sepet taşıma kapasitesi 200 kilo. 3 adet 8 metreküp yani 20 ton kapasiteli çift kabin kamyon aldık. Toplam 6 personel taşıma kapasitesine sahip. Park ve Bahçeler Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılması üzerine 5 adet damperli kamyon aldık. 5 ton taşıma kapasiteli.” diye konuştu.
Gürkan, sözlerini şöyle tamamladı; “Yol çizgi makinemiz Edirne Belediyesi tarihindeki ilk kez alınmış bir araç. Bölgemizdeki diğer illerinde hizmetlerini görmesini planlamıştık alırken, hafta sonu Keşan'da görev yaptı. İhtiyacı olan belediyelerimize teknik destek, araç desteği ve personel desteği vermeye devam edeceğiz. Çünkü hangi şehirde olursa olsun imkanları paylaşmak milli serveti paylaşmak anlamına gelir. Her belediyenin bunu almasına gerek yok, Edirne ve Trakya'daki bütün belediyelere hizmet verebilecek kapasitede bir aracımız bu.” (Haber-Fotoğraf: Ali KARAMAN)




