Edirne İl Halk Kütüphanesi tarafından hayata geçirilen mobil gezici kütüphane Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu ve Ortaokulu’nda öğrencileriyle buluştu.
Şehrin dört bir yanındaki mahalle, belde ve ilçeleri dolaşan gezici kütüphane, son olarak Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu ve Ortaokulu’nda öğrencileriyle buluştu.
Öğrenciler, içerisinde binlerce kitap bulunan otobüste okuma keyfi yaşarken, daha önce hiç karşılaşmadıkları kitaplarla da tanışma fırsatı buldu.
2 yıl önce Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan proje kapsamında hizmet veren araçta 2.500 kitap, 51 dergi, zeka geliştirici oyunlar, bilgisayar, projeksiyon sistemi ve LED televizyon bulunuyor. Kentte sabit kütüphanelere ulaşmakta güçlük çeken çocuklar, bu sistem sayesinde kitaplara rahatça erişebiliyor.
Okul yönetimi, kütüphaneden düzenli olarak faydalandıklarını belirtti.
Okul İdaresi, “Çocuklar kütüphane geldiğinde büyük bir heyecan yaşıyor. 15 günde bir kitap değişimi yapıyorlar ve bu sayede okuma alışkanlıkları gelişiyor. Öğretmenlerimizle yaptığımız değerlendirmelerde öğrencilerin neredeyse tamamının kitap okumayı sevdiği gözlemlendi. Çok memnunuz, bu projenin devam etmesini istiyoruz.” dedi.
Her gün farklı bir okula giden mobil kütüphane, 15 günlük periyotlarla aynı okullara geri dönerek öğrencilerin kitapları ödünç alıp okuma süreçlerini sürdürülebilir kılıyor.(Haber. Refik USLUY)




