Geçmiş dönem Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili görevini yürütmüş olan Okan Gaytancıoğlu, Merkez Bankası’nın faiz artırım kararını eleştirdi. Gaytancıoğlu, “Ekonomi politikası diye diretilen NAS inadının sonucu; hazineye milyarlarca yük, durdurulamayan enflasyon ve fahiş fiyatlar oldu.” dedi.
Gaytancıoğlu, Merkez Bankası’nın aldığı faiz artırım kararı sonrası yaptığı paylaşımda kararı eleştirirken, “ 5 ay önce faizle savaştığını söyleyenler, şimdi de faiz yükseliyor diye sevinmeye başladılar. Adama sormazlar mı? Madem faizi yükseltebiliyordunuz, neden Türk Lirası'nı 3 yılda 5 kat değersizleştirip, halkı yoksullaştırdınız diye?”ifadelerinde bulundu.
Türkiye’nin ekonomik bağlamda ikiye ayrıldığını ve bu, zengin fakir ayrımının günden güne keskinleştiğini vurgulayan Gaytancıoğlu, “Türkiye ne yazık ki dünyadaki insanlığın büyük bölümünü yoksulluk içinde yaşatan ve bir avuç sermaye sahibine hizmet eden vahşi kapitalist ekonomiden vazgeçemiyor. Halbuki Cumhuriyet, hiçbir bacanın tütmediği yıllarda birçok fabrika yaparak karma ekonomik sistemle geniş bir orta tabaka oluşturdu. O orta tabaka bugün çöküyor. Artık halkımız "herşeye ulaşabilen zengin AZINLIK" ve hiçbir şeye ulaşamayan yoksul ÇOĞUNLUK" olarak 2 grupta yer alıyor. Hiçbir şeye ulaşamayan yoksul çoğunluk işçiler, emekliler, çiftçiler, esnaflar, öğrenciler ve işsizlerden oluşuyor.” dedi.(Haber Merkezi)





