Feda, “kişilerle birebir bağlantı kurmadan tapu sahibinin kimliğini ve tapusunu görmeden bunlara kesinlikle kaparo adı altında herhangi bir ödeme yapmamaları konusunda uyarmak istiyoruz” dedi.
Edirne’de son dönemde emlak satışlarında dolandırıcılık olayları artmaya başladı. Konu ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda, vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.
“MALLARINI HİÇ PAHASINA ALMAYA ÇALIŞIYORLAR”
Edirnelileri güvenli yerlerden alış ve satış yapmaları konusunda tavsiyelerde bulunan Feda, “Edirne’de yaşlı insanlara hitafen bu dolandırıcılık adı altında insanları kandırıyorlar. Mallarına ve paralarına çökmeye başladılar. Edirne’deki dolandırıcılık olayları bugünlerde iyice arttı. Burada halkımızı uyarmak istiyorum. Kendi elindeki malları satacakları zaman güvenilir emlaklarda satışını gerçekleştirmeleri ve bunlarla çalışmaları. Çantacı ve ayakçı tabir ettiğimiz insanlara, kapısına gelen emlakçıyım diyen insanlara ve emlakçılık yapıyorum diyip o insanları içeri almamaları konusunda uyarmak istiyorum. Özellikle 75-80 yaş üstü vatandaşlarımıza telefonla ve ya kapısına gelerek mallarını hiç pahasına almaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.
“TAPUYU GÖRMEDEN ÖDEME YAPMASINLAR”
Sosyal medya üzerinden ucuza ev ve arsa ilanlarının olduğunu belirten Feda, “Ayrıca sosyal medya üzerinden satılık yerim var diyip ve çok ucuz rakamlar yazarak, hatta o yerin adına tapu dahi bastırıp bu şekilde ilan verenlere de kanmamaları, kesinlikle kaparo göndermemeleri, kişilerle birebir bağlantı kurmadan tapu sahibinin kimliğini ve tapusunu görmeden bunlara kesinlikle kaparo adı altında herhangi bir ödeme yapmamaları konusunda uyarmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. (Haber-Fotoğraf: Ali KARAMAN)





