Edirne’nin Fatih Mahallesi Arasta Sokak’ta yol yüzeyinde oluşan çukurlar ve bozulmalar sürücüler için risk oluşturuyor. Derinliği bazı noktalarda 10-15 santimetreye ulaşan çukurlar nedeniyle araç sürücüleri manevra yapmak zorunda kalırken, mahalle sakinleri yolun onarılmasını istiyor.
Fatih Mahallesi Arasta Sokak’ta yol üzerinde zamanla büyüyen çukurlar dikkat çekiyor. Araçların yoğun olarak kullandığı sokakta zemindeki bozulmaların giderek belirginleşmesi, mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.
Edinilen bilgilere göre, sokakta daha önce mazgal çevresinde bir çalışma gerçekleştirildi. Çalışmanın ardından yol yüzeyinde oluşan bölümün yeterli şekilde onarılmadığı ve zeminin bu haliyle bırakıldığı öne sürüldü.
Aradan geçen zaman ve araç trafiğinin etkisiyle birlikte yol üzerindeki bozulmaların daha geniş bir alana yayıldığı belirtildi.
Arasta Sokak’ın bazı bölümlerinde oluşan çukurların yaklaşık 10 ila 15 santimetre derinliğe ulaştığı görülüyor. Zemindeki bozukluklar nedeniyle sürücüler, araçlarının zarar görmemesi için çukurlardan kaçınmak amacıyla manevra yapmak zorunda kalıyor.
Sürücülerin ani şekilde yön değiştirmesi ise özellikle yoğun trafik sırasında farklı bir güvenlik riski oluşturuyor.
Yol üzerindeki bozuklukların yalnızca araçlar açısından değil, sokaktan günlük olarak geçen vatandaşlar açısından da endişeye neden olduğu ifade ediliyor.
Özellikle akşam saatlerinde görüş mesafesinin azalmasıyla çukurların fark edilmesinin zorlaştığını belirten mahalle sakinleri, herhangi bir kaza veya araç hasarı yaşanmadan sorunun giderilmesini istiyor.
Mahalle sakinleri, başlangıçta küçük çaplı olan yol bozulmasının zaman içerisinde daha büyük bir probleme dönüşmesini istemediklerini belirtti.
Arasta Sokak’ta yolun bakım ve onarımının gerçekleştirilmesiyle hem sürücülerin hem de yayaların daha güvenli bir ulaşım imkanına kavuşması bekleniyor.(Haber Merkezi)




