Bilim kurulu tarafından İl hıfzıssıhha kurulu tarafından vaka oranlarına göre kafelerde 45 dakika süreli olarak açılması gündeme gelirken esnaflar, çıkacak kararı bekliyor. Esnafların bu zorlu süreçte bilim kurulunun kararından çıkacak müjdeli haberi beklediklerini belirtti.
“UMUTLA BEKLİYORUZ”
Edirne Tatlıcı, Büfeci, Kebap ve Lokantacılar Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Emin İnağ, Pandemi nedeniyle gel al ve paket servis ile hizmet vermeye devam eden işletmelerin zor durumda olduğunu söyledi.
İnağ, “Bu haftadaki Bilim Kurulu’ndan ne çıkacak. Biz de umutla bekliyoruz. Geçen sene Mart’tan itibaren kapalı mekânlar var. Önce insanlarımızın sağlığı diyoruz ama esnaf tek başına bırakıldı. Kafesi, lokantası esnaf tek başına ve çaresiz bırakıldı. Biz de ne yapacağımızı şaşırdık. Bakması gereken insanlar var bu pandemi çok çaresiz insanlar doğurdu. Tamam, önce sağlık kapattık ama nasıl olacak?” dedi.
“BİZİM SİYASİLERİMİZ NEREDE?”
Lokantacılar Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı İnağ, esnaflara bazı destekler verildiğini fakat çok geç kalındığını ve desteklerin yetersiz olduğunu belirterek, esnafın bittiğini söyledi.
İnağ, “Bizim siyasilerimiz nerede? Esnaf düzenli olarak vergilerini ödedi KDV’lerini verdi. Yalnız bırakıldık. Bazı destekler verildi elbette ama çok geç kalındı ve destekler çok yetersiz. Esnaf bitti. Herkesin aileleri var. Hepimizin Allah yardımcısı olsun. Ailesine bakması gereken insanlar ne yapacak? Esnaf büyük bir sabır gösteriyor. Alışveriş merkezlerinde uygulanan sistem bize de uygulanmalıdır. Esnaf müjdeli haberi bekliyor.” İfadelerine yer verdi.
“HES KODU İLE VATANDAŞLAR YEMEK YİYEBİLİR”
Lokantacılar Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı İnağ, Alışveriş merkezlerinde olduğu gibi lokantalarda da HES Kodu uygulanabileceğini söyledi.
İnağ, “Alışveriş merkezleri aylardır açık, onlarda bu sistem yapılıyorsa kafe ve lokantalarda da uygulanabilir. Paket servis başka bir sistem, lokantada oturup yemek başka bir sistem. Esnaflara metrekaresine göre müşteri alımları yapılabilir. HES Kodu ile vatandaşlar yemek yiyebilir. Her gün esnaf arkadaşlar dükkanlarını temizliyor dezenfekte ediyor.” Dedi. (Haber-Fotoğraf: Umut IŞIK)
“UMUTLA BEKLİYORUZ”
Edirne Tatlıcı, Büfeci, Kebap ve Lokantacılar Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Emin İnağ, Pandemi nedeniyle gel al ve paket servis ile hizmet vermeye devam eden işletmelerin zor durumda olduğunu söyledi.
İnağ, “Bu haftadaki Bilim Kurulu’ndan ne çıkacak. Biz de umutla bekliyoruz. Geçen sene Mart’tan itibaren kapalı mekânlar var. Önce insanlarımızın sağlığı diyoruz ama esnaf tek başına bırakıldı. Kafesi, lokantası esnaf tek başına ve çaresiz bırakıldı. Biz de ne yapacağımızı şaşırdık. Bakması gereken insanlar var bu pandemi çok çaresiz insanlar doğurdu. Tamam, önce sağlık kapattık ama nasıl olacak?” dedi.
“BİZİM SİYASİLERİMİZ NEREDE?”
Lokantacılar Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı İnağ, esnaflara bazı destekler verildiğini fakat çok geç kalındığını ve desteklerin yetersiz olduğunu belirterek, esnafın bittiğini söyledi.
İnağ, “Bizim siyasilerimiz nerede? Esnaf düzenli olarak vergilerini ödedi KDV’lerini verdi. Yalnız bırakıldık. Bazı destekler verildi elbette ama çok geç kalındı ve destekler çok yetersiz. Esnaf bitti. Herkesin aileleri var. Hepimizin Allah yardımcısı olsun. Ailesine bakması gereken insanlar ne yapacak? Esnaf büyük bir sabır gösteriyor. Alışveriş merkezlerinde uygulanan sistem bize de uygulanmalıdır. Esnaf müjdeli haberi bekliyor.” İfadelerine yer verdi.
“HES KODU İLE VATANDAŞLAR YEMEK YİYEBİLİR”
Lokantacılar Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı İnağ, Alışveriş merkezlerinde olduğu gibi lokantalarda da HES Kodu uygulanabileceğini söyledi.
İnağ, “Alışveriş merkezleri aylardır açık, onlarda bu sistem yapılıyorsa kafe ve lokantalarda da uygulanabilir. Paket servis başka bir sistem, lokantada oturup yemek başka bir sistem. Esnaflara metrekaresine göre müşteri alımları yapılabilir. HES Kodu ile vatandaşlar yemek yiyebilir. Her gün esnaf arkadaşlar dükkanlarını temizliyor dezenfekte ediyor.” Dedi. (Haber-Fotoğraf: Umut IŞIK)