Jandarma kadına şiddet ile mücadelesi kapsamında İlçe ve köylerde vatandaşların toplu bulunduğu alanlarda eğitim faaliyeti gerçekleştiriyor. Jandarma ekipleri İpsala’da pazar alanında çalışan esnafa bilgi verilerek KADES uygulaması anlatıldı.
Edirne İl Jandarma Komutanlığı olarak vatandaşlarımıza Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Kapsamında Bilgilendirme ve KADES Uygulamasının Tanıtımı bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmalarımıza ara verilmeden devam ediyor.
Bu kapsamda; Edirne İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği tarafından, İpsala ilçesi Paşaköy çarşı ve pazar alanında çalışan esnaflara 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında broşür dağıtımı, Aile İçi Şiddetin Önlenmesine dair bilinçlendirme ile KADES Uygulamasının amaçları ve kullanımı doğrultusunda eğitim ve tanıtım faaliyeti icra etti.(Haber Merkezi)





