‘21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’ etkinliklerinde Edirne’nin meşhur lezzetleri vatandaşlarla buluşturuluyor. Hafta kapsamında dün Saraçlar Caddesi’nde kurulan stantta vatandaşlara tencerede yağlı köfte tanıtıldı. Etkiliğine katılan AK Parti İl Başkanı Belgin İba ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, önlük giyerek vatandaşlara tencerede yağlı köfte ikram etti.
“UNUTULMUŞ TÜRK LEZZETLERİNİ HATIRLATAN BİR GÜN”
Tencerede yağlı köftenin çocukluğunun meşhur lezzetlerinden biri olduğunu ifade eden AK Parti İl Başkanı Belgin İba; “Tencerede yağda köfte unutulmuş bir lezzetti aslında, bizim de çocukluğumuzun lezzeti. Biz İlkokul'a giderken abimle ikimiz okuldan sonra tencerede yağda köfteyi ekmek arası olarak alıp evde yemeyi çok severdik. Haftada bir gün ödülümüzdü o bizim. Bugün burada Saraçlar Caddesi'nde onu yaşatıyoruz. Vatandaşlarımızın çok yoğun ilgisi var. Cumhurbaşkanımızın kıymetli eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayesinde gerçekleştirilen unutulmuş Türk lezzetlerini hatırlatan bir gün. Saraçlar Caddesi'nde vatandaşlarımıza da bu lezzeti tattırma imkanı bulduk.” şeklinde konuştu.
“SOKAK LEZZETİ İKRAMINI VATANDAŞLARIMIZLA BULUŞTURUYORUZ”
Hafta kapsamında Cumartesi günü başlayan etkinliklerin devam ettiğini belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk ise şu ifadeleri kullandı; “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde hanımefendi Emine Erdoğan öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Edirne Valili Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü olarak biz de Cumartesi günü başlattığımız etkinliklere devam ediyoruz. Bir çok alanda farklı etkinlikler var. Bugün de şehrimizin Saraçlar Caddesi'nde sokak lezzeti ikramını vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Malumunuz Türk mutfağı zengin bir mutfak. Gastronomik anlamda iddialıyız. Sokak lezzetlerinde de iddialıyız. Bugün tencerede yağlı köfte ikramımız olacak. Bir taraftan da, Saray-ı Cedide-i Amire'de saray mutfaklarında şeflerimiz saray mutfağından bir kesit yemek hazırlıyorlar. Bir taraftan Fatih Sultan Mehmet'in Ballı Mahmudiye'sini hazırlarken, bir taraftan da burada sokak lezzetlerinden tencerede yağlı köfte ikram ediyoruz. Türk mutfağı zengin kültürüyle şifa dağıtmaya devam ediyor.” (Haber-Fotoğraf: Ali KARAMAN)