Değişen trendlerle birlikte erkeklerin kişisel bakım alışkanlıkları da önemli ölçüde dönüşüyor. Artık erkekler yalnızca saç ve sakal kesimi için değil, kapsamlı bakım hizmetleri için de kuaförlere gidiyor. Bu durum, erkek kuaförlerini klasik berber anlayışından çıkararak adeta bakım merkezlerine dönüştürdü.
Edirne’de 15 yıldır kuaförlük yapan Berkan Çakıcı, erkek müşterilerin kuaförde geçirdiği sürenin belirgin biçimde uzadığını belirterek, “Eskiden yarım saatte çıkan müşteriler şimdi iki saate kadar kalabiliyor” dedi.
Çakıcı, işletmesinde keratin, cilt bakımı, saç maskesi, buharlı yüz temizleme, siyah nokta temizliği ve çamur maskesi gibi birçok hizmet sunduklarını belirtti.
“Artık erkekler sadece saç ve sakal kesimiyle yetinmiyor. Ciltlerine, saçlarına, görünümlerine önem veriyorlar. Önce yüzü temizliyoruz, ardından siyah noktaları çıkarıyoruz, buharla cildi yumuşatıp ardından çamur maskesi uyguluyoruz. Bu işlemler hem gözenekleri açıyor hem de cildi canlandırıyor. Eskisi gibi değil, erkekler de artık bakımlarına dikkat ediyor” diye konuştu.
Çakıcı, erkek kuaförlerinin artık klasik berber anlayışından uzaklaştığını vurgulayarak, “Şimdi erkekler de kadınlar kadar kuaförlerde kalıyor. Boya, perma, manikür, pedikür gibi işlemler artık erkekler tarafından da tercih ediliyor. Kuaförler sadece tıraş yeri olmaktan çıktı, kişisel bakım merkezine dönüştü” ifadelerini kullandı.
Kuaför müşterilerinden Nebi Şimşir, yapılan uygulamalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yaklaşık iki senedir düzenli olarak cilt bakımı yaptırıyorum. Yüzümüzde gözle görülür fark oluyor. Erkek kuaförlerinde artık standartlar değişti, her imkâna ulaşabiliyoruz. Kendimizi özel hissediyoruz” dedi.(Haber: Hasan Yiğit KONAKLILAR)





