Edirne’nin Şükrüpaşa Mahallesi’nde direksiyon eğitimi ve sürücü sınavlarının yapıldığı güzergahta oluşan çukur ve su birikintileri, mahalle sakinleri ile sürücülerin tepkisini çekti.
Edirne’de Şükrüpaşa Mahallesi’nde bulunan ve gün boyunca sürücü adaylarının direksiyon eğitimi aldığı güzergâhta yolun mevcut durumu tartışma konusu oldu. 109’uncu Sokak ile Şehit Üsteğmen Yıldırım Caddesi’nin kesişim noktasında asfaltın büyük ölçüde tahrip olduğu, bazı bölümlerde zeminde çökmeler meydana geldiği görüldü.
Yağışlı havalarda çukurların suyla dolduğu ve yolun önemli bir kısmının birikintilerle kaplandığı belirtilirken, bölgede geçici olarak dubalarla önlem alındığı ancak kalıcı bir onarım yapılmadığı ifade edildi. Vatandaşlar, bu durumun özellikle eğitim ve sınav güzergâhında güvenlik açısından risk oluşturduğunu dile getirdi.
Yoğun araç trafiğinin yaşandığı hatta sürücü adaylarının çukurlardan kaçınmak için ani manevralar yapmak zorunda kaldığı, bunun da hem eğitim sürecini zorlaştırdığı hem de trafik güvenliğini olumsuz etkilediği kaydedildi. Bozuk zemin nedeniyle araçlarda maddi hasar riski bulunduğu da vurgulandı.
Mahalle sakinleri, sorunun uzun süredir devam ettiğini ve her yağış sonrası daha da büyüdüğünü belirterek, çukurların suyla dolması nedeniyle tehlikenin fark edilmesinin zorlaştığını söyledi. Özellikle akşam saatlerinde görüş mesafesinin azalmasıyla birlikte riskin arttığı ifade edildi.
Bölgedeki esnaf da yağmur günlerinde araçların çukurlara girerek zarar gördüğünü, sıçrayan çamur ve biriken suların iş yerlerini olumsuz etkilediğini dile getirdi. Yolun mevcut haliyle hem trafik akışını zorlaştırdığı hem de çevre düzenini olumsuz etkilediği belirtildi.
Mahalle sakinleri ve sürücüler, geçici önlemler yerine kapsamlı bir asfalt ve altyapı çalışması yapılmasını talep ederek, eğitim ve sınav güzergâhındaki yolun kalıcı şekilde düzenlenmesini beklediklerini ifade etti.(Haber:Refik USLUY)





