Edirne Dr. Sadık Ahmet Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Kırşehir’de düzenlenen ulusal yemek yarışmasında katıldı. Öğrenciler yarışmadan büyük bir başarıya imza atarak Türkiye üçüncüsü oldu.
23-25 Eylül 2025 tarihleri arasında gerçekleşen yarışmaya, 81 ili temsilen bölge birincileri ve ikincilerinden oluşan 13 okul katıldı. Edirneli öğrenciler, geleneksel “Çirleme” yemeği ve “Ahilik Helvası” ile jüri karşısına çıkarak dereceye girerek Türkiye 3.’lüğü elde etti. Başarıları nedeniyle okul ekibine “Ahi Sancağı” ödülü takdim edildi.
Başarılı öğrenciler yalnızca ulusal çapta değil, uluslararası alanda da Edirne’yi gururlandırdı. 11-15 Eylül 2025 tarihlerinde Romanya’nın Köstence kentinde gerçekleştirilen Karadeniz Balık Festivali’nde Edirne ekibi, 200’ü aşkın katılımcı arasından 2 altın ve 2 gümüş madalya kazanarak önemli bir başarıya daha imza attı.
25-28 Eylül 2025 tarihlerinde Edirne Söğütlük Millet Bahçesi’nde düzenlenen “Topraktan Sofraya Edirne Gastronomi Festivali”nde de yarışan öğrenciler, şehir genelinde birincilik ve ikincilik, bölge etabında ise birincilik elde ederek dikkatleri üzerine topladı.
Okul Müdürü İlhan Dinç, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğretmenleri ve öğrenciler, elde ettikleri dereceler sonrası Ticaret İl Müdürü Mustafa Kurt’u ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kurt, öğrencileri ve öğretmenleri tebrik ederek, “Edirne’yi en güzel şekilde temsil ettiniz, başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.(Haber: Refik USLUY)





