2023 Şehir Buluşmaları kapsamında Edirne’ye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, 2024 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Edirne’yi almak istediklerini söyledi. Edirne’nin iyi yönetilmediğini öne süren Şen, “Öncelikle birbirimize söz verelim; başta İstanbul olmak üzere bu şehirler geri alınacak. Bazı şehirler var yine onlar tarafından yönetiliyor, bu şehirlere yazık edilmektedir, örnek Edirne. Sıkmamız gereken daha fazla el lazım, çalmamız gereken kapılar varmış, girmemiz gereken gönüller varmış. Şimdi daha çok el sıkacağız, daha çok hal hatır soracağız, daha çok gönüle gireceğiz ve o gönülde kalacağız. Bunları yaptık mı seçimi alırız.” dedi.
AK Parti’nin 2023 Şehir Buluşmaları Kapsamında düzenlediği program, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, Edirne Milletvekili Fatma Aksal, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, İl Genel Meclis üyeleri, kadın kolları, gençlik kolları ve partililerin katılımıyla il binasında bulunan toplantı salonunda yapıldı.
İlk olarak açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Başkanı Belgin İba, partilileri selamlarken, yerel seçimlerde Edirne’de iktidara gelmek için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.
“SEÇİM SANDIKTA KAZANILIR”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen ise seçimin sandıkta kazanıldığını vurguladı. Şen, “Seçim geldiği için böyle değil, biz hep böyleyiz. Seçim sandıkta kazanılır, benim çocukken öğrendiğim bir sözdür, bir ilkedir, çalışma esasıdır. Seçime, seçimin ertesi günü başlanır. 14 Mayıs'ta seçimin birinci turu bitti, Cumhurbaşkanımızın yanına geldik genel başkan yardımcıları, MYK üyeleri olarak. O akşam seçimle ilgili bir küçük toplantı yaptık. Dedi ki; 'arkadaşlar yarın MYK toplantımız var' biz 'tamam' dedik. Ertesi gün MYK toplantısına geldik, gündem maddesi seçim. Ama hangi seçim? 2024 Mart yerel seçimleri. Sayın cumhurbaşkanım dur bir nefes al, ya da bize bir gün izin ver. Bir gün bile izin vermedi bize. Halbuki sahada canımız çıktı, bir gün izin yok, çalışmaya devam. Hepimize görevlerimizi yeniden hatırlattı. Bir süre planlama çalışmaları yaptık, sonra da hep beraber tam gün, tam saha pres buralardayız” şeklinde konuştu.
“AÇILIŞINI YAPTIĞIMIZ PROJELERİ YENİDEN AÇTILAR”
Muhalefeti ‘yapılan projeleri yeniden açmak’ ile suçlayan Şen, “Sizlerden ricam şu; Edirne'yi, serhat şehrini, payitahtımızı, bu göz bebeğimizi bu muhalefete bırakmayalım artık. Yapamıyorlar, yönetemiyorlar, yapmıyorlar, yönetmiyorlar. Ben İstanbul'a yaşıyorum yıllardır. Bizim zamanımızdaki İstanbul durduruldu. Şu 4 buçuk yıl içerisinde sıfırdan yaptıkları bir tane proje yok. Bizim projelerimizi durdular. Bazısı yüzde 50, bazısı yüzde 80 oranında bitirilmiş projelerdi, durdular. Hatta bitmiş, açılışını yapmadığımız projeler vardı, onları da durdular. Bütün bunları durdurup belli bir zaman sonra ilk defa kendileri yapıyorlarmış gibi başladılar. Dahası, açılışını yaptığımız projeleri yeniden açtılar, 'biz yaptık' diye. Burada da var, öbür şehirlerde de öyle.” İfadelerini kullandı.
“DAHA ÇOK GÖNÜLE GİRECEĞİZ”
Edirne’nin kötü yönetildiğini ifade eden Şen, “Dolayısıyla 2019'da milletimiz öyle karar verdi, milletimizin kararı başımızın tacıdır, hiç sorun yok. Ama 2019'da kaybettiğimiz yerleri geri alacağız. Öncelikle birbirimize söz verelim; başta İstanbul olmak üzere bu şehirler geri alınacak. Bazı şehirler var yine onlar tarafından yönetiliyor, bu şehirlere yazık edilmektedir, örnek Edirne. Sıkmamız gereken daha fazla el lazım, çalmamız gereken kapılar varmış, girmemiz gereken gönüller varmış. Şimdi daha çok el sıkacağız, daha çok hal hatır soracağız, daha çok gönüle gireceğiz ve o gönülde kalacağız. Bunları yaptık mı seçimi alırız.” Dedi.
“BİR İNSAN MEMLEKETİNİN HAYRINA OLAN BİR ŞEYE SEVİNMEZ Mİ?”
Muhalefetin iktidarın gerçekleştirdiği projelere sevinmediğini belirten Şen, şunları söyledi; “Doğalgaz buluyorsunuz, sevinçten havaya uçması gerekirken dalga geçiyor. Petrol buluyorsunuz, havalara uçması gerekirken, 'yalan söylüyorsunuz, orada petrol yok' diyor, iftira atıyor. TOGG yapıyorsunuz, 'onları İtalya'dan alıyorsunuz' diyorlar. Evet, İtalya'nın Gemlik şehrinden alıyoruz, doğru. Arkadaşlar, bir insan memleketinin hayrına olan bir şeye sevinmez mi? Bu arkadaşlar sevinemiyorlar. Bakınız İHA'larımız, SİHA'larımız var. İnsan buna sevinmez mi? İnsan kendi memleketinin güzelliklerine sevinmez mi? Nasıl bir şey bilmiyorum ama bu arkadaşlar sevinemiyorlar, kalplerde bir şey var. İşte kendi memleketinin uçağına, tankına, en büyük havalimanına sevinemeyen bu şehre bir şey yapar mı, bu şehirde sevinilecek bir şey yapar mı? Yapmaz, aksine engeller. Misal millet bahçesi. Bir tane prosedür eksikliği varmış, tamamlanır. Niye durduruyorsun ki? İhtar ver, tamamlansın. Milletin nefesini niye durduruyorsun ki? Böyle belediyecilik olmaz. Milletimiz inşallah artık buna son verecek, bu şehir eski muhteşem günlerine geri dönecek.”
“VERİMLİ TOPRAKLARI SUYLA BULUŞTURACAĞIZ”
AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal da Edirne’nin verimli topraklarını suyla buluşturacaklarını belirtti. Aksal, “Edirne bir medeniyetler şehri, halen 3 semavi dinin yaşandığı şehir. Osmanlı'ya yaklaşık 1 asır başkentlik yapmış, ülkemizin Avrupa'ya açılan kapısı. Her anlamda çok büyük potansiyele sahip. Edirne bir tarih ve kültür kenti ama aynı zamanda bir tarım kenti. Ülkemizin tarımsal hasılasına çok büyük katkıda bulunuyor. Tarım denince akla su geliyor. Biliyorsunuz suyla verimli toprağı buluşturunca verim 2-3 katına çıkıyor. Biz de güneyimizde Hamzadere, ortamızda Çakmak Barajı ve şimdi inşallah Kuzey'de de Çömlekköy Barajımızı tamamlayacağız, Edirne'nin verimli topraklarını suyla buluşturup hem ilimizin hem de ülkemizin tarımsal hasılasına ciddi katkıda bulunacağız. Hızlı Tren projemiz Cumhuriyet tarihinin Edirne için en büyük projesidir, hızla devam ediyor. 2026'nın başında inşallah Kapıkule-Halkalı projesini tamamlamayı planlıyoruz.” Şeklinde konuştu. (Haber: Ali KARAMAN)





