Peynir’de yapılan hileli ürünler olduğu söylemlerine istinaden açıklamalarda bulunan Edirne Merkez ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez, Edirne peyniri ve sütüne yoğun talep olduğunu Edirne’nin genelinde soğutulmuş süt zinciri ile süt üretimi yapıldığını söyledi. SÜTÜB Başkanı Suiçmez, “Tüm her şeyden arıtılmış ve aşılamalı şap hastalığından da ari bir bölgeyiz. Edirne’nin sütü gerçekten kaliteli. Edirne Süt Üreticileri Birliği olarak Türkiye’ye örnek olacak birkaç projemiz oldu. Bu toplu sahım merkezimiz gibi. Edirne’deki yerel mandıra işletmelerinin tamamını biliyorum. Asla hiçbir firmamızda hileli bir ürüne bugüne kadar rastlanmadı. Denetimler gerçekleştiriliyor. Gerçekten esnafımız çok dürüst. Ne ayranında ne de peynirin de bir hile yok. Özellikle büyük marketlerin raflarında büyük markalardan ziyade yerel ürünlerden bizim ismini bildiğimiz Edirne’nin markaları var. Vatandaşlar bu peynirleri alırlarsa gerçekten peynir yemiş olurlar. Kesinlikle denetimler gerçekleştirdiği için bir hile olmadığını söyleyebilirim. Son 10 yıldan beri tüm ürünler sütler olarak söylüyorum. Bizim süt toplama alanlarımızda toplanıyor. Mandıra gitmeden önce hepsi titizlikle antibiyotik kalıntısı var mı diye kontrolleri yapıldıktan sonra sanayiye ve mandıraya gidiyor. Ama Türkiye geneline bakarsak bildiğimiz kadarıyla çok fazla sıcak süt yani üreticiden soğutulmadan alınan süt var. Bakanlık hileli ürünleri zaman zaman ifşa da ediyor. Edirneli üreticilerimize kendi yerel markalarımıza özen göstersinler, sütüdür, peyniridir ben birlik başkanı olarak kefil olurum. Edirne’nin 9 ilçesinde mevsimsel olarak değişiklik gösterebilir. 550 ton ile 650 ton arasında bir süt var. Bunların bir kısmı kooperatiflerle bir kısmı birlikle pazara gönderiliyor. Edirne’deki tüm sütler kontrol edilmeden mandıracıya ve sanayiciye gitmiyor. Bizim şuan 3 tane köyümüzde süt toplama merkezi boyutunu da aştık sadece hayvanlar gidiyor hava ile temas etmeden süt sağımı yapılıyor. Günlük 30 – 35 ton sütü Edirne Süt Üreticileri Birliği olarak piyasaya arz ediyoruz.” dedi.
“EDİRNE’NİN SÜTÜNÜN TÜRKİYE’NİN BİR NUMARASI”
Edirne Merkez ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez, Edirne’deki tesislerde ayda 2 kere test yapıldığını söyledi. SÜTÜB Başkanı Suiçmez, “Biz belirli bir boyutu aştık. Bulgaristan ve Yunanistan’daki hayvancılığı da gördük bizimle kıyaslanamazlar. Onlar bizden çok çok geriler. Edirne’nin sütünün Türkiye’nin bir numarası diyebilirim. Yılda 2 defa numune ile yurt dışında bizim süt tesislerimizde üretilen sütler denetleniyor. Edirne halkımız biraz Edirne milliyetçiliği yapabilir. Nasıl ki esnafımızı koruyorsak burada üretim yapan mandıracımızı da korumalıyız. Kendi Edirne ürünlerine biraz daha sahip çıkabiliriz.” Şeklinde konuştu. (Haber-Fotoğraf: Umut IŞIK)
“EDİRNE’NİN SÜTÜNÜN TÜRKİYE’NİN BİR NUMARASI”
Edirne Merkez ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez, Edirne’deki tesislerde ayda 2 kere test yapıldığını söyledi. SÜTÜB Başkanı Suiçmez, “Biz belirli bir boyutu aştık. Bulgaristan ve Yunanistan’daki hayvancılığı da gördük bizimle kıyaslanamazlar. Onlar bizden çok çok geriler. Edirne’nin sütünün Türkiye’nin bir numarası diyebilirim. Yılda 2 defa numune ile yurt dışında bizim süt tesislerimizde üretilen sütler denetleniyor. Edirne halkımız biraz Edirne milliyetçiliği yapabilir. Nasıl ki esnafımızı koruyorsak burada üretim yapan mandıracımızı da korumalıyız. Kendi Edirne ürünlerine biraz daha sahip çıkabiliriz.” Şeklinde konuştu. (Haber-Fotoğraf: Umut IŞIK)