Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Edirne merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 14 zanlıdan 11’i tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından 11 zanlı çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi, 3 şüpheli ise adli kontrolle serbest bırakıldı.
Soruşturma, bir ihbar üzerine başlatıldı. İncelenen bir cep telefonunda 13 bin 494 mesaj ve 2 bin 817 sayfalık yazışma tespit edildi. Yazışmalarda, “süper admin, admin, bayi, oyuncu” şeklinde kapalı devre bir sistemle yasa dışı bahis oynatıldığı anlaşıldı. Şüphelilere ait banka hesaplarında yapılan incelemede 79 bin 872 işlem gerçekleştirildiği ve toplam işlem hacminin 898 milyon 844 bin 687 lira olduğu belirlendi.
Edirne, Şanlıurfa ve Hatay’da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 14 şüpheli yakalandı, 1 kişinin ise yurt dışında olduğu tespit edildi. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda cep telefonu, kupon yazma makinesi, para sayma makinesi, 8 bin 100 dolar ve 15 bin 200 lira ele geçirildi.(Haber:Erkan KARAMAN)





