Haber: Hatice ÖZSOY
Youtube kanalında yaklaşık 29 bin İnstagram sayfasında da 105 bin takipçisi bulunan Mortepe geçtiğimiz ay yüklediği Edirne videosuyla 100 bin kişiye ulaştı. Youtube kanalında şehir şehir gezerek her şehrin kendine özgü yemeklerinin tadına bakan Mortepe, Edirne’de yemekten başım döndü diyerek en sevdiği yemeğin ise akıtma, köfte ve ciğer olduğunu söyledi.
Edirne ile ilgili görüşlerini anlatan Mortepe, daha önce Edirne’ye geldiğini fakat son gezisinde Edirne’nin tarihi alanlarını daha çok gezme fırsatı bulduğu için tarihi kente hayran kaldığını söyledi.
Artık senede 4-5 kez Edirne’ye geleceğini ve Edirne’nin kendisi için bir lezzet durağı olduğunu söyleyen Mortepe, “Edirne ülkenin bir ucunda kalmış fakat insanıyla, doğasıyla, tarihiyle bir o kadar şirin ve insanı kendine çeken bir şehir. Ben doğayı seviyorum. Bu yüzden Edirne’ye gelip gezdiğimde en çok beğendiğim yer dördüncü Murat’ın Av köşkünün olduğu bölge gerçekten çok güzel bir yer orayı gezerken oldukça keyif aldım. Edirne tarihi bakımdan çok şahane bir şehir, buram-buram tarih kokan bir şehir. Mimar Sinan’ın ustalık eserim dediği Selimiye Camii beni oldukça etkiledi. Fakat sadece bu değil dediğim gibi birçok tarihi yeri gezerken çok mutlu oldum çok severek gezdim. Özellikle Edirne’nin birçok dine ev sahipliği yapması ayrıca güzel ve özeldi benim için. Çektiğim Youtube videosunda birçok Edirne lezzetini tattım. Bilindiği gibi tava ciğeriyle meşhur Edirne, ciğer dışında beni etkileyen akıtmaydı. Akıtma bence tüm Türkiye’ye yayılmalı şahane bir lezzeti var. Bizlerin krep olarak yediği fakat mayalı olarak yapılan akıtmanın tadına herkes bakabilmeli. Ben daha önce de Edirne’ye geldim birçok yerini gezdim biliyorum, Edirne’ye gitmek isteyenlere tavsiye vermem gerekirse öncelikle gidip sabah kahvaltısını birçok kahvaltı restoranı var oralarda yapmalılar Edirne’ye özgü kahvaltılıklarla ve doğal ürünlerle. Öğlen yemeğini ciğere saklayıp akşamında köfte yiyebilirler. Ben akşam yemeğimde köfte yedim. Oldukça güzel köftesi var Edirne’nin ciğerinin meşhur olduğu kadar bence köftesi de meşhur olmayı hak ediyor. Gezilmesi gereken yerler arasında kesinlikle Selimiye Camisi var. Bunun dışında köprüler, av köşkü ve tarihi birkaç camiye uğramadan gelenlerin Edirne’den ayrılmaması gerektiğini düşünüyorum. Edirne’ye daha önce geldim dediğim gibi bu gezimde daha fazla yer gezdim daha fazla lezzet tatma şansım oldu. Bundan sonra da Edirne’ye mümkün olduğunca çıkıp gelmek istiyorum, hatta defalarca geleceğim diyebilirim. Sanırım yılda 4-5 defa ziyaret edeceğim şehirlerarasında. Hem İstanbul’a yakınlığıyla hem doğasıyla en önemlisi de insanının sıcaklığıyla beni kendisine çeken bir şehir. Edirne benim için her zaman bir lezzet durağı olacaktır” diye konuştu.
Youtube kanalında yaklaşık 29 bin İnstagram sayfasında da 105 bin takipçisi bulunan Mortepe geçtiğimiz ay yüklediği Edirne videosuyla 100 bin kişiye ulaştı. Youtube kanalında şehir şehir gezerek her şehrin kendine özgü yemeklerinin tadına bakan Mortepe, Edirne’de yemekten başım döndü diyerek en sevdiği yemeğin ise akıtma, köfte ve ciğer olduğunu söyledi.
Edirne ile ilgili görüşlerini anlatan Mortepe, daha önce Edirne’ye geldiğini fakat son gezisinde Edirne’nin tarihi alanlarını daha çok gezme fırsatı bulduğu için tarihi kente hayran kaldığını söyledi.
Artık senede 4-5 kez Edirne’ye geleceğini ve Edirne’nin kendisi için bir lezzet durağı olduğunu söyleyen Mortepe, “Edirne ülkenin bir ucunda kalmış fakat insanıyla, doğasıyla, tarihiyle bir o kadar şirin ve insanı kendine çeken bir şehir. Ben doğayı seviyorum. Bu yüzden Edirne’ye gelip gezdiğimde en çok beğendiğim yer dördüncü Murat’ın Av köşkünün olduğu bölge gerçekten çok güzel bir yer orayı gezerken oldukça keyif aldım. Edirne tarihi bakımdan çok şahane bir şehir, buram-buram tarih kokan bir şehir. Mimar Sinan’ın ustalık eserim dediği Selimiye Camii beni oldukça etkiledi. Fakat sadece bu değil dediğim gibi birçok tarihi yeri gezerken çok mutlu oldum çok severek gezdim. Özellikle Edirne’nin birçok dine ev sahipliği yapması ayrıca güzel ve özeldi benim için. Çektiğim Youtube videosunda birçok Edirne lezzetini tattım. Bilindiği gibi tava ciğeriyle meşhur Edirne, ciğer dışında beni etkileyen akıtmaydı. Akıtma bence tüm Türkiye’ye yayılmalı şahane bir lezzeti var. Bizlerin krep olarak yediği fakat mayalı olarak yapılan akıtmanın tadına herkes bakabilmeli. Ben daha önce de Edirne’ye geldim birçok yerini gezdim biliyorum, Edirne’ye gitmek isteyenlere tavsiye vermem gerekirse öncelikle gidip sabah kahvaltısını birçok kahvaltı restoranı var oralarda yapmalılar Edirne’ye özgü kahvaltılıklarla ve doğal ürünlerle. Öğlen yemeğini ciğere saklayıp akşamında köfte yiyebilirler. Ben akşam yemeğimde köfte yedim. Oldukça güzel köftesi var Edirne’nin ciğerinin meşhur olduğu kadar bence köftesi de meşhur olmayı hak ediyor. Gezilmesi gereken yerler arasında kesinlikle Selimiye Camisi var. Bunun dışında köprüler, av köşkü ve tarihi birkaç camiye uğramadan gelenlerin Edirne’den ayrılmaması gerektiğini düşünüyorum. Edirne’ye daha önce geldim dediğim gibi bu gezimde daha fazla yer gezdim daha fazla lezzet tatma şansım oldu. Bundan sonra da Edirne’ye mümkün olduğunca çıkıp gelmek istiyorum, hatta defalarca geleceğim diyebilirim. Sanırım yılda 4-5 defa ziyaret edeceğim şehirlerarasında. Hem İstanbul’a yakınlığıyla hem doğasıyla en önemlisi de insanının sıcaklığıyla beni kendisine çeken bir şehir. Edirne benim için her zaman bir lezzet durağı olacaktır” diye konuştu.