Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Edirne'nin de yer aldığı Trakya Bölgesi için kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı. 9 Temmuz Perşembe günü etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle sel, su baskını ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı tedbir çağrısı yapıldı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, 9 Temmuz Perşembe günü saat 09.00 ile 18.00 arasında Trakya'da yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar görülecek.
Uyarı kapsamında Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ ile birlikte Çanakkale'nin kuzey kesimleri ve İstanbul'un Avrupa Yakası'nda yağışların zaman zaman etkisini artırması bekleniyor.
Yetkililer, kuvvetli yağışların ani sel ve su baskınlarına neden olabileceğini belirtirken, yıldırım, kısa süreli dolu yağışı, kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı vatandaşların dikkatli davranmaları gerektiğini ifade etti.
Özellikle tarımsal faaliyetlerin sürdüğü alanlarda çalışan üreticiler, açık alanda bulunan vatandaşlar ve sürücüler için uyarıda bulunan Meteoroloji, olumsuz hava koşullarının oluşturabileceği risklere karşı gerekli tedbirlerin önceden alınmasını istedi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumunda yaşanabilecek değişiklikler nedeniyle güncel tahmin ve uyarıların düzenli olarak takip edilmesinin önem taşıdığını belirterek, vatandaşlardan resmi açıklamaları dikkate almalarını istedi.(Haber: Refik USLUY)





