Filistin’e Destek Platformu Edirne’de gelirini Filistin’e göndermek üzere kermes düzenledi. Edirne Eski Camii önünde açılan kermes, Cuma namazı çıkışı halktan büyük destek gördü. Cuma Namazı sonrası mevlit okutulurken Filistin’e Destek Platformu Edirne İl Koordinatörü Ahmet Çetin, tüm Edirnelileri kermeslerine gelerek Filistin’e destek olmaları çağrısında bulundu.
Edirne Eski Camii önünde Filistin’e Destek Platformu olarak, geliri Filistin’e bağışlanmak üzere kermes gerçekleştirildi. 1-2 Aralık tarihlerinde Eski Camii önünde devam edecek olan kermesin koordinatörü Çetin, “Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi Edirne’de de Diyanet İşleri Başkanımız Ali Erbaş’ın başkanlığında, il ve ilçelerde bulunan sivil toplum örgütleri toplandılar. Bu toplantı neticesinde Filistin için yapılacak olan her türlü yardımların koordinasyonu Eğitime Destek Platformu tarafında; ismi de Filistin’e Destek Platformu olarak yapılması gerektiği şeklinde görüş ortaya çıktı. Bundan dolayı biz Edirne’de bulunan sivil toplum kuruluşları, gönüllü arkadaşlar ile birlikte, bugün ve yarın devam edecek olan kermesimizden elde edeceğimiz geliri yine Diyanet İşleri kanalı ile Gazze’de ve Filistin’de ki mağdur olan kardeşlerimize göndermek üzere harekete geçtik.” İfadelerinde bulundu.
“KARINCA KARARINCA” DESTEK
Dünyanın 4 bir tarafında İsrail karşıtı eylemler ve organizasyonlar gerçekleştirildiğini belirten Çetin, kendilerinin de ellerini taşın altına koyarak destek göstermek istediklerini belirtti. Çetin, “. Bütün Edirnelileri kermesimize davet ediyoruz. Dünyanın 4 bir tarafından bu zalim Siyonizme karşı çeşitli eylemler yapılmaktadır. Biz de karınca kararınca diyerek Edirne’de ki sivil toplum örgütleri olarak buna destek ermek için buradayız. Katılan ve destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Allah kabul etsin. “ sözleri ile Edirnelilere davette bulundu.(Haber: Mehmet Efecan HIDIROĞLU)





