Edirne’de yürütülen imar soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve aralarında Edirne Belediyesi İmar Müdürü’nün de bulunduğu 11 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
Edirne Belediyesi bünyesinde görev yapan İmar Müdürü ile birlikte belediye meclis üyesi, iş yeri sahipleri ve bazı şüphelilerin de dosyada yer aldığı öğrenildi. Soruşturmanın, bir iş yerinin imar ve ruhsat sürecinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine başlatıldığı bildirildi.
Operasyon, Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde düzenlenen operasyonla gözaltına alınan şüpheliler, ifadelerinin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi.
Savcılık sorgularının ardından şüphelilerin mahkemeye sevk edilip edilmeyeceği ve haklarında adli kontrol ya da tutuklama talep edilip edilmeyeceği netlik kazanacak.
Soruşturmaya ilişkin adli sürecin devam ettiği öğrenildi. (Haber: Refik USLUY)





