Edirne'de 2025-2026 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte 62 bin 265 öğrenci karne heyecanı yaşadı. Kent genelindeki okullarda düzenlenen törenlerle öğrenciler yaz tatiline uğurlanırken, İnönü İlkokulu'ndaki programa protokol üyeleri de katıldı.
Karne dağıtım törenine Edirne Vali Vekili Turgut Subaşı, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, İl Emniyet Müdürü Muhittin Ayhan, öğretmenler, öğrenciler ve veliler iştirak etti. Sınıfları ziyaret eden protokol üyeleri, öğrencilere karnelerini vererek başarılı bir eğitim yılını tamamlamalarından dolayı tebrik etti ve iyi tatiller temennisinde bulundu.
Programın ardından açıklamalarda bulunan Vali Vekili Turgut Subaşı, Edirne'de eğitim öğretim yılının sorunsuz şekilde tamamlandığını belirtti. İl genelinde okul öncesinden liseye kadar 62 bin 265 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade eden Subaşı, 5 bin 306 öğretmenin de yıl boyunca özveriyle görev yaptığını söyledi.
Toplam 281 eğitim kurumunda faaliyetlerin başarıyla sürdürüldüğünü kaydeden Subaşı, eğitim camiasının ortaya koyduğu emeğin öğrencilerin başarısına önemli katkı sunduğunu belirtti. Öğretmenlere, okul yöneticilerine ve velilere teşekkür eden Subaşı, çocukların geleceğe en iyi şekilde hazırlanması için herkesin büyük sorumluluk üstlendiğini dile getirdi.
Yaz tatilinin verimli değerlendirilmesi tavsiyesinde bulunan Subaşı, öğrencilerin dinlenmenin yanı sıra kitap okumaya, sportif faaliyetlere ve sosyal etkinliklere zaman ayırmalarının gelişimleri açısından önemli olduğunu vurguladı.
Haber: Gülşah AK)





