665.Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesinde kayıt ve boy ayrımı işlemlerini tamamlayan genç pehlivanlar, dualı çayırda başarılı sonuçlar alarak gelecekte başpehlivanlığa yükselmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Sporcular, en büyük hayallerinin uluslararası organizasyonlarda ay-yıldızlı mayoyu temsil etmek olduğunu ifade etti.
Kırkpınar heyecanının yaşandığı Edirne'de, farklı boylarda mücadele edecek genç güreşçiler hazırlıklarını tamamlarken, tarihi organizasyonda derece elde edebilmek için yoğun bir çalışma dönemi geçirdiklerini söyledi. Er meydanına çıkacak sporcular, Kırkpınar'ın kariyerleri açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti.
2011 doğumlu Yusuf Ziya Ataçocuğu, bu yıl Teşvik 2 boyunda mücadele edeceğini belirterek hedefinin kürsünün en üst basamağına çıkmak olduğunu söyledi. Güreşi gelecekte sürdüreceği meslek olarak gördüğünü ifade eden genç sporcu, uzun vadede başpehlivanlık unvanına ulaşmayı ve Avrupa ile dünya şampiyonalarında Türkiye adına mindere çıkmayı amaçladığını dile getirdi.
Tarihi Kırkpınar'ın kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını vurgulayan Ataçocuğu, organizasyonun yağlı güreş dünyasının en prestijli müsabakası olduğunu belirterek, burada elde edilecek başarının kariyerinde önemli bir basamak olacağını söyledi.
Muğla'nın Seydikemer ilçesinden Edirne'ye gelen Arda İplikçi ise Tozkoparan boyunda kol bağlayacağını belirtti. En büyük hayalinin bir gün Kırkpınar başpehlivanı olmak olduğunu ifade eden İplikçi, boy ayrımının ardından müsabakalara odaklandıklarını ve tarihi organizasyondan şampiyonlukla ayrılmayı istediklerini kaydetti.
Yaklaşık yedi asırlık geçmişiyle Türk sporunun en önemli organizasyonlarından biri olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde mücadele edecek genç pehlivanlar, büyük hedefleri, yüksek motivasyonları ve azimleriyle geleceğin başpehlivanları olabilmek için dualı çayırda tüm güçlerini ortaya koyacak.(Haber: Hasan Yiğit KONAKLILAR)





