Edirne Tatlıcı Büfeci, Kebap ve Lokantacılar Odası Başkanı Emin İnağ, rekabetin fiyatlara yansıdığını gıdaların insan sağlığını etkilemesinin söz konusu olmadığını belirtti.
Döner işletmecisi sahibi Arzu Balta, rekabetin fiyatlara yansıdığını satışlarda sürümü yakaladıkları takdirde maliyeti kurtardığını söyledi. “Maliyetlerimiz kurtarıyor. Sürümü yakaladığımız zaman sorun olmuyor. Rekabetten dolayı fiyat düşürmeye gittik. Bizde isterdik normal fiyattan satmayı ama olmadı. Dönerin içine turşu, lahana, patates, ketçap, mayonez, her yerde satılan döner gibi bizimde dönerimizin içinde her şey var” dedi.
“DÖNERİMİZE GÜVENİYORUZ”
Fiyatları rekabetten dolayı düşük olduğunu söyleyen işletme sahibi Arzu Balta, vatandaşların döneri gönül rahatlığı ile yiyebileceklerini söyledi. Balta, ”Vatandaşlar gönül rahatlığıyla yiyebilirler. Benim çocuklarım, ben ya da eşim, çalışanlar biz hepimiz yiyebiliyorsak herkes yiyebilir. Bugüne kadar başımıza bir şey gelmedi. Ürünlerimizden ya da tavuktan bir zehirlenme yaşamadık. Dönerimize güveniyoruz. Çarşı için döner fiyatları normalde 6 TL binevler tarafı 20 TL’ye satıyor. Onlara da kimse niye bu fiyata satıyorsun diye sormuyor. Diğer dükkan 5 TL yaparken ben burada 6 TL’ye satış yapamazdım. 5 TL yaparsam rekabetin tadı olmazdı bizde 4 TL yaptık. Karı koca çalışıyoruz. Bir tane ustamız var birde amcamız var. Çalışmaya çalışıyoruz” dedi.
“350 EKMEK MALİYETİ KURTARIYOR”
işletme sahibi Balta, dönerin maliyetinin 3 lira olduğunu maliyeti kurtarmak için günlük 350 adet ekmek satmaları gerektiğini söyledi. Balta; ”Ben de isterim günlük bin ekmek satıyım çok iş olsun. Ama 300, 350 ekmek arası da bir hayatı sürdürmeye yetiyor. Bir döner ekmeğin bize maliyeti 3 TL. Maliyetimizi kurtarıyoruz 1 TL’de bize kalıyor” dedi.
“ESNAFLAR YILLARDIR BU TÜR REKABETLER VAR”
Edirne Tatlıcı Büfeci, Kebap ve Lokantacılar Odası Başkanı Emin İnağ, insan sağlığını etkileyecek bir durum olmadığını yıllardır rekabet olduğunu söyledi. İnağ, “Yıllardır bu tür rekabetler var. Esnaf kendi arasında rekabete giriyor. Hemen hemen her sektörde var. Bu da serbest piyasanın çıkardığı olaylar. Biliyorsunuz daha önceden çıkan tarım yasası getirilen kurallar hakkında eğitimler verdik. Esnafı birçok konuda bilinçlendirdik. Fiziksel şartlarda geliştirildi. Benim gördüğüm kadarıyla güzel uygulamalar var. Pandemi dolayısıyla maske takmayanlara denetimlerde gerekli cezai uygulamalar yapıldı. Bunların da önüne geçildi. Rekabette bizim hiçbir yaptırım hakkımız yok. Burada gramaj olarak bakmak lazım. İnsan sağlığını tehdit eden bir durum söz konusu değil. Bunlar günlük gıdalar” ifadelerini kullandı. (Haber-Fotoğraf: Umut IŞIK)
Döner işletmecisi sahibi Arzu Balta, rekabetin fiyatlara yansıdığını satışlarda sürümü yakaladıkları takdirde maliyeti kurtardığını söyledi. “Maliyetlerimiz kurtarıyor. Sürümü yakaladığımız zaman sorun olmuyor. Rekabetten dolayı fiyat düşürmeye gittik. Bizde isterdik normal fiyattan satmayı ama olmadı. Dönerin içine turşu, lahana, patates, ketçap, mayonez, her yerde satılan döner gibi bizimde dönerimizin içinde her şey var” dedi.
“DÖNERİMİZE GÜVENİYORUZ”
Fiyatları rekabetten dolayı düşük olduğunu söyleyen işletme sahibi Arzu Balta, vatandaşların döneri gönül rahatlığı ile yiyebileceklerini söyledi. Balta, ”Vatandaşlar gönül rahatlığıyla yiyebilirler. Benim çocuklarım, ben ya da eşim, çalışanlar biz hepimiz yiyebiliyorsak herkes yiyebilir. Bugüne kadar başımıza bir şey gelmedi. Ürünlerimizden ya da tavuktan bir zehirlenme yaşamadık. Dönerimize güveniyoruz. Çarşı için döner fiyatları normalde 6 TL binevler tarafı 20 TL’ye satıyor. Onlara da kimse niye bu fiyata satıyorsun diye sormuyor. Diğer dükkan 5 TL yaparken ben burada 6 TL’ye satış yapamazdım. 5 TL yaparsam rekabetin tadı olmazdı bizde 4 TL yaptık. Karı koca çalışıyoruz. Bir tane ustamız var birde amcamız var. Çalışmaya çalışıyoruz” dedi.
“350 EKMEK MALİYETİ KURTARIYOR”
işletme sahibi Balta, dönerin maliyetinin 3 lira olduğunu maliyeti kurtarmak için günlük 350 adet ekmek satmaları gerektiğini söyledi. Balta; ”Ben de isterim günlük bin ekmek satıyım çok iş olsun. Ama 300, 350 ekmek arası da bir hayatı sürdürmeye yetiyor. Bir döner ekmeğin bize maliyeti 3 TL. Maliyetimizi kurtarıyoruz 1 TL’de bize kalıyor” dedi.
“ESNAFLAR YILLARDIR BU TÜR REKABETLER VAR”
Edirne Tatlıcı Büfeci, Kebap ve Lokantacılar Odası Başkanı Emin İnağ, insan sağlığını etkileyecek bir durum olmadığını yıllardır rekabet olduğunu söyledi. İnağ, “Yıllardır bu tür rekabetler var. Esnaf kendi arasında rekabete giriyor. Hemen hemen her sektörde var. Bu da serbest piyasanın çıkardığı olaylar. Biliyorsunuz daha önceden çıkan tarım yasası getirilen kurallar hakkında eğitimler verdik. Esnafı birçok konuda bilinçlendirdik. Fiziksel şartlarda geliştirildi. Benim gördüğüm kadarıyla güzel uygulamalar var. Pandemi dolayısıyla maske takmayanlara denetimlerde gerekli cezai uygulamalar yapıldı. Bunların da önüne geçildi. Rekabette bizim hiçbir yaptırım hakkımız yok. Burada gramaj olarak bakmak lazım. İnsan sağlığını tehdit eden bir durum söz konusu değil. Bunlar günlük gıdalar” ifadelerini kullandı. (Haber-Fotoğraf: Umut IŞIK)