Dönerci Esnafı, Yasin Pazarcı, Sıcak hava da döner yapmanın zor olduğunu söyledi. Pazarcı, servis hazırlarken dönerin karşısında durmanın zor olduğunu ifade eden Pazarcı, “Dönerin karşısında durmak bu havada çok zorlu oluyor. Yazın dönercilik mesleğini yapmak zor ama kışın rahat ediyoruz. Tedbirli normalleşmeye geçilmesi esnaf açısından iyi oldu. Müşteriler dışarıda oturabiliyor 1 Mart sonrası yasaklar kalkınca daha iyi olmasını ümit ediyoruz. Müşteriler için sıcak havada döner yapmaya devam ediyoruz.” Dedi.
Dönerci esnafı Egemen Kaplan, artan sıcaklığın altında döner servisinde zorlandıklarını ifade etti. Kaplan, ateşin başında ortalama 45 derece sıcağın altında döner keserken dayanılamaz bir hale geldiğini, ama mecburen her şartta hizmet verdiklerini ifade etti. Kaplan, “Bu basınçlı hava da yapmak ayrı bir sıcaklık veriyor. Sıcak havalarda döner yapmak ve satmak zor bir iş. Yüksek sıcaklık çok sorun. Burada iki gözlü bir fırınımız var. Sürekli döner pişiyor. Sürekli sipariş götürüp, getiriyoruz. Bu yüksek bir tempo ve yüksek sıcaklığa mal oluyor. 35 derece sıcaklıkta dayanılmaz bir hal alıyor. Artan sıcaklıkta müşterilere hizmet etmeye devam ediyoruz. Kaplan, Pandemi esnaf olarak herkesi olduğu gibi bizi de kötü etkiledi. Herkesin borcu birikmiş durumda. Aşılamadan sonra durumları düzeltmeye çalışacağız.” Diye konuştu.(Haber-Fotoğraf: Alp Togan BOLU)