Büyükler Türkiye Kürek Kupası’nda 2 altın, 3 gümüş madalya toplayarak genel klasmanda Türkiye 3’üncüsü olan TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Kurucu Başkanı Nesim İba, şampiyonayı değerlendirdi. TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Kurucu Başkanı İba, sezona iyi bir başlangıç yaptıklarını söyledi.
TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Kurucu Başkanı Nesim İba, sezona iyi bir başlangıç yaptıklarını dile getirdi. Kulübün antrenörü Mehmet Mumcuoğlu da kadronun genç olmasına rağmen önemli başarılar elde ettiğine değindi. Kulüp Antrenörü Doruk Girişmen ise sporcuların önemli tecrübeler kazandığına dikkat çekti.
Adana’da düzenlenen Büyükler Türkiye Kürek Kupası’nda elde edilen başarıların ardından açıklamalarda bulunan TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Kurucu Başkanı Nesim İba, sezona iyi bir başlangıç yaptıklarını söyledi.
Genç bir kadroyla önemli bir performans ortaya koyduklarını belirten İba, “Henüz çok genç bir takımız. Buna rağmen büyükler kategorisinde yarışıp kürsüye çıkmak bizim için son derece değerli. Sporcularımızın gösterdiği azim, disiplin ve mücadele gücü bizleri fazlasıyla gururlandırdı.” dedi.
“DİSİPLİNLİ ÇALIŞMANIN SONUCUNU ALDIK”
Şampiyonada kazanılan derecelerin tesadüf olmadığını vurgulayan İba, “Bu başarıların arkasında uzun süredir devam eden planlı ve disiplinli bir çalışma var. Sporcularımız her geçen gün kendini geliştiriyor. Adana’da elde ettiğimiz sonuçlar da bunun en somut göstergesi oldu.” ifadelerini kullandı.
Gelecek hedeflerine de değinen İba, kulüp olarak daha büyük başarılar için çalıştıklarını aktardı.
Kararlılıkla çalışmalara devam edeceklerini dile getiren İba, “Bu daha başlangıç. Önümüzde hem ulusal hem de uluslararası önemli organizasyonlar var. Aynı kararlılıkla çalışmaya devam ederek çok daha iyi dereceler elde edeceğimize inanıyoruz. Edirne’yi kürek sporunda daha üst seviyelere taşımak istiyoruz. Bu yolda sporcularımıza ve ekibimize güvenimiz tam.” Şeklinde konuştu.
GENÇ EKİPTEN BÜYÜK BAŞARI
Kulüp antrenörü Mehmet Mumcuoğlu da kadronun genç olmasına rağmen önemli başarılar elde ettiğine değindi.
Büyükler kategorisinde yarışan 3 sporcunun henüz 16 yaşında olduğunu ifade eden Mumcuoğlu, “Genç çocuklar, ama büyüklerde mücadele ettik. İyi bir başlangıç için herkes mücadele etti, ellerinden gelenin en iyisini yaptı. Bizi tabi umutlandırdı. Yavaş yavaş takım kalabalıklaşacak, daha da iyi olacak. Kürek sporu zor bir spordur. Sporcuların yetişmesi, uyum sağlaması bir süreç alacaktır. Öyle hemen bir anda olmuyor. Açıkçası istediğimiz sonucu aldık. Biz kendi adımıza iyi başlangıç yaptığımızı düşünüyoruz. Her geçen günde tabi kadro oturacak, sporcu sayısı artacak. Daha da iyi olacak. Burada herkes bizi takdir etti. Güzel geri dönüşler aldık. Sonuçta 100 yıllık kulüplerle mücadele ediyoruz ve bunlara kafa tuttuk, yarışlarda kazandık. Diğer yarışlarda da başa baş ikinci olduk.” Diye konuştu.
Kulüp Takım Antrenörü Doruk Girişmen ise sporcuların önemli tecrübeler kazandığına dikkat çekti. Girişmen, yoğun antrenman ve kamp döneminin meyvelerini Adana’da topladıklarını söyledi.
Sporcuların ve teknik ekibin özveriyle çalıştığını belirten Girişmen, “Her zaman söylüyoruz hedefimiz yüksek. Ama her branşta olduğunu gibi kürek sporunda da başarıya giden yol uzun ve zor. Biz bu zor süreci çok çalışarak ve fedakârlık yaparak sürdürüyoruz. Özverimiz de bize başarı olarak geri dönüyor. Sporcularımızı kutluyorum.” Dedi.(Haber: Gülşah AK)





