Microsoft Crowdstrike yazılımının güncellenmesinden sonra onlarca sitede oluşan problemden birçok kurum etkilendi. Etkilenen kurumlardan biri de Denizbank oldu. Denizbank’ın Edirne Çilingirler Çarşısı’ndaki şubesinde sistemsel sorun sebebi ile işlem yapılamıyor. Çalışanlardan alınan bilgiye göre hafta sonu tatilinin ardından pazartesi günü sorun çözülerek yeniden işlem yapılmaya başlanacak.
Dünya genelinde yaşanan Microsoft problemi nedeniyle en büyük etkiyi Denizbank gördü. Mobil uygulamaya ve internet sitesine giriş yapmak isteyen müşteriler, başarılı olamadı. Gece saatlerinden beri Denizbank internet şubesi, online mobil uygulamaya giriş yapmak isteyenler bir türlü giremiyor. Aynı şekilde Edirne’de bulunana bir Denizbank Şubesi de sistemsel sebepten dolayı işlem yapamıyor. Banka işlemleri için gelen vatandaşlar, sorun sebebi ile geri dönmek zorunda kaldı. Banka çalışanlarından alınana bilgiler doğrultusunda, pazartesi gününe kadar sorunun çözülerek vatandaşın yeniden finansal işlem yapabilmesi sağlanacak.
Denizbank Genel Müdürlüğü, konu hakkında sabah saatlerinde açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Değerli Müşterilerimiz,
Kullandığımız global yazılım sisteminin dünya genelinde yaşadığı teknik aksaklık nedeniyle ülkemizde de birçok kurumu etkileyen kesintiler yaşanmaktadır. Bankamız, söz konusu aksaklığın giderilmesi ve tüm kanallarımızın en kısa sürede hizmete açılması için çalışmaktadır. Anlayışınız için teşekkür ederiz.”(Haber: Mehmet Efecan HIDIROĞLU)




