Nijerya’da davet faaliyetlerinin yanı sıra insani yardım çalışmalarında bulunan Müslüman Davet Gönüllüleri (MPD) İcra Sekreteri Hamza İsa ve beraberindeki heyet, Edirne İl Müftülüğünü ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette Nijerya’daki çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunulurken, farklı bölgelerde yaşayan Müslümanların ihtiyaçları da değerlendirildi.
Edirne İl Müftülüğüne gerçekleştirilen ziyarette Nijeryalı heyet, İl Vaizi Muhammet Cafer Çelebi tarafından müftülüğe bağlı Kitap Kafe’de misafir edildi. Samimi bir atmosferde gerçekleşen buluşmada, Nijerya’da yürütülen davet faaliyetleri ve insani yardım çalışmaları üzerine karşılıklı değerlendirmeler yapıldı.
Görüşmede özellikle farklı bölgelerde bulunan Müslüman toplulukların karşılaştığı sorunlar ve ihtiyaçlar ele alındı. Taraflar, sahada yürütülen çalışmalar sırasında edinilen tecrübeleri paylaşarak mevcut faaliyetlerin daha etkin şekilde sürdürülmesine ilişkin fikir alışverişinde bulundu.
Ziyaretin bir diğer önemli başlığını ise Türkiye Diyanet Vakfı’nın (TDV) Nijerya’da gerçekleştirdiği kurban organizasyonları oluşturdu. Nijeryalı heyet, TDV aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan kurban yardımlarının bölgedeki vatandaşlar açısından önemli bir destek olduğunu ifade etti.(Haber: Refik USLUY)





