Edirne'de Saraçlar ve Çilingirler caddelerinin kesiştiği noktada, dükkanların birbirine yakınlığı nedeniyle "Dar Çarşı" olarak bilinen Terzi Sokak’taki Sokak Sağlıklaştır projesi sürüyor. Kunduracılar Çarşısı olarak da bilinen sokaktaki bazı dükkanlarda çalışmalar bitti. Sokak esnafı yenilenen dükkanları çok beğendi.
Terziler Sokak'ta 65 metrelik güzergahı kapsayan alandaki dükkanlar, aslına uygun şekilde restore ediliyor. Düzenleme projesi, zemin yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından bitirilecek.
Saraçlar ve Çilingirler caddelerinin kesiştiği yerdeki karşılıklı 39 yapının bulunduğu, dükkan aralarının mesafesinin kısalığı nedeniyle "dar çarşı" olarak bilinen Ayakkabıcılar ve Terziler Çarşısı çalışmalar sürüyor.
Çarşı esnaflarından ayakkabı tamircisi Adnan Özkuru, 40 yıldan beri sokakta esnaflık yaptığını söyledi.
Sokağın bir cazibesi olduğunu belirten Özkuru, çarşının turistlerin ve ziyaretçilerin uğrak noktası olduğunu vurguladı.
Restorasyonla birlikte çarşıya olan cazibenin artacağını ifade eden Özkuru, “Cazibe merkezi olacak burası. Çok güzel oldu, sağ olsun sayın valimizin sayesinde burası güzelleşti. Burasını da aldı, programa yaptırdı ve bitince şaheser bir sokak çıkacak ortaya. “Yerlerde yapılacak, kablolar eskiden örümcek ağası gibiydi, yer altına alındı. Yani bittiği zaman çok güzel bir eser ortaya çıkacak. Sayın valimize teşekkürler ediyoruz.” Dedi.
Çarşı esnaflarından Erkan Çetin, biten dükkanlara baktığında çok mutlu olduğunu aktardı.
Vali Yunus Sezer’e teşekkür eden Çetin, “Buranın bir cazibesi vardı zaten. Buraya ilgi artacaktır.” Şeklinde konuştu.
Çarşı esnaflarından Ali Şipşak, çok memnun ve mutlu olduklarını söyledi.
Dükkanında restorasyonun bittiğini belirten Şipşak, işe gelirden heyecan duyduğunu dile getirdi.(Haber: Gülşah AK)





