Edirne’de her hafta kurulan ve adını kurulduğu günden alan Cuma Pazarı’nda bu hafta bayram yoğunluğu yaşandı.
Sabahın erken saatlerinde tezgah açan esnaf müşteri beklemeye başladı. Bayram yoğunluğundan esnafta nasibini aldı.
Yerli ve yabancı birçok turistin uğrak noktası olan Cuma pazarı, sabahın erken saatleri itibariyle dolmaya başladı. Pazar esnafı, bu hafta bayram öncesi son Cuma pazarı olduğu için hem yerli hem yabancı turist hareketliliği yaşandığını aktardı.
Bayramlık kıyafet ve çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşlar, bölgenin en büyük pazarlarından olan Cuma Pazarı’nda kalabalık görüntüler oluşturdu.
Yaşanan yoğunluk nedeniyle sabahın erken saatlerinde tezgâh açan Pazar esnafının yüzü güldü.
Pazar Esnafı Mustafa Sevimler, bayram bereketinin yüzlerini güldürdüğünü ve işlerin yolunda olduğunu söyledi. Geçen haftalara göre bu hafta pazarda bayram bereketi yaşandığını söyleyen Sevimler, hem yerli hem de yabancı vatandaşların ilgisinin güzel olduğunu ifade etti.
Bayram alışverişi için pazara gelen Sabriye Cingöz, hem çocukları hem de kendileri için bayramlık kıyafetlerini ve diğer ihtiyaçları pazarda uygun fiyatla alabildiklerini belirtti. Çeşitli kampanyalar olduğunu gördüklerini söyleyen Cingöz, ayakkabı, kıyafet, çanta gibi çeşitli ihtiyaçlarını aldıklarını ifade etti.(Haber:Gülşah AK)





