Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) geçtiğimiz günlerde Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın sosyal medya da yaptığı Edirne adayı için ön seçim kararının alındığını açıklamıştı. CHP Edirne Teşkilatı, yaptığı duyuru ile alınan karar doğrultusunda CHP Edirne Belediye Başkan adayının, 4 Şubat 2024 Pazar günü yapılacak ön seçim ile belirleneceğini açıkladı.
31 Mart Yerel Seçimleri yaklaşırken Edirne’de CHP’nin belediye başkan adaylığı düğümü hala çözülemedi. Parti Genel Merkezi’nden atama yapılması beklenirken; geçtiğimiz günlerde Ankara’da CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşme gerçekleştiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan aday belirleme süreci hakkında yaptığı sosyal medya paylaşımı ile nokta koydu. Başkan Gürkan, kendisinin aday olmayacağı bir ön seçim ile CHP Edirne Belediye Başkan adayının belirleneceğini açıklaması ile birlikte herkes gerçekleşecek olan ön seçimin tarihini merak etmeye başlamıştı. CHP Edirne Merkez İlçe Yönetimi’nden yapılan açıklama ile birlikte ön seçim tarihi 4 Şubat 2024 Pazar günü olarak belirlendi.
Edirne Merkez’de bulunan bir düğün salonunda gerçekleştirilecek olan ön seçimle ile birlikte artık CHP Edirne Belediye Başkan adayı belli olacak. Ön seçim Pazar günü saat sabah 08:00 ile 17:00 saatleri arasında olacak. (Haber Merkezi)





