Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Örgütü, partinin 101’inci kuruluş yıl dönümünü anlamlı bir törenle kutladı. Atatürk anıtında gerçekleşen etkinlikte, partililer ve yerel yöneticiler bir araya geldi. CHP’de Kurultay olması sebebi ile yönetim kadrosundan birçok kişinin bulunmadığı törende CHP Edirne İl Başkan Vekili Buse Altay, günün anlam ve önemine yönelik konuşma gerçekleştirdi. Altay, “ Mustafa Kemal Atatürk'ün 2 büyük eseri olan Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi yaşayacak, hakimiyet sonsuza kadar milletin olacaktır. Başta ilk genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere altı oku yüreğinin üzerinde gururla taşıyıp bugünlere getiren tüm şanlı geçmişimizi, parti büyüklerimizi şükran, saygı ve minnet duygularıyla anıyoruz.”dedi.
Tören, CHP Edirne İl Başkan Vekili Buse Altay’ın Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Ardından, Edirne Belediye Bandosu eşliğinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Etkinlikte konuşma yapan CHP İl Başkan Vekili Buse Altay, partinin 101 yaşına bastığını belirterek, “Bugün 9 Eylül, halkın partisi 101 yaşında. Bağımsızlık mücadelesinin ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk partisi Halk Fırkası ile başlayan demokrasi mücadelesi, bugün bizlerle devam ediyor. Uçurumun kenarındaki bir yitik ülkeden modern Türkiye Cumhuriyeti'ni inşa eden büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını saygı, şükran ve minnetle anıyoruz” dedi.
Altay, CHP’nin köklü geçmişine vurgu yaparak, “9 Eylül 1923’te Halk Fırkası olarak kurulan ve daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi adını alan, Türkiye’nin en köklü ve en büyük örgütü bugün 101 yaşında. Bu gurur hepimizindir. CHP'nin tarihi, Türkiye tarihidir. 1923’ten bu yana her akşam evlere misafir olduk, haber verdik. Telgrafla iletişim kurulan günlerden, dijital iletişime geçişe kadar birçok dönüşümün tanığıyız” şeklinde konuştu.
“1930’ların sanayi hamlelerinde, 60’ların öğrenci mücadelesinde ve 70’lerin dar sokaklarındaki demokrasi mücadelesinde halkımızın yanındaydık” diyen Altay, 1980 darbesiyle kapatılan partinin, 1990’larda tekrar siyasete döndüğünü ve halk için çaba sarf ettiğini ifade etti. Ayrıca, 21. yüzyılın ikinci çeyreğine girerken adalet vurgusuyla kimseyi ötekeleştirmeden yeni bir demokrasi mücadelesine başladıklarını vurguladı.
Konuşmasının sonunda, genel başkan Özgür Özel’in liderliğinde ülkeye refah getireceklerine olan inancını dile getiren Altay, “Türkiye ittifakının mimarı genel başkanımız Özgür Özel ile geleneği geleceğe taşıyacağız. Atatürk’ün Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne olan inancımız sonsuzdur. Parti büyüklerimizi şükranla anıyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı.(Haber: Mehmet Efecan HIDIROĞLU)





