Askıda ekmek kalmadığında, biz de işletme olarak geleni boş çevirmiyoruz” dedi. Gökbulut, kampanyayı ellerinden geldiğince devam ettireceklerini ifade ederek, ekmeğe muhtaç olanların olduğunu ve bu kampanya ile ekmek parasını düşünmediklerini söyledi.
Haber – Fotoğraf: Umut IŞIK
Fırıncı Gökbulut, herkesin askıda ekmek kampanyasına gayet olumlu baktığını ve katkı sağladığını belirterek, “Parası olan bize para bırakıyor biz de yazıyoruz tabelamız var, kaç tane askıda ekmek varsa 10 tane askıda ekmek varsa biz 20 adet veriyoruz. Kimseyi boş çevirmiyoruz. Ekmek kaldığı bayatladığı zaman yarı fiyatına 50 kuruşa köpek besleyenlere veriyoruz. Kalanı tavuklara veriyoruz. Tavuklardan da kalırsa ziyan olmasın diye balıklara atıyoruz. Kampanyamız bu şekilde devam ediyor” şeklinde konuştu.
“KAMPANYAYI ELİMİZDEN GELDİĞİNCE DEVAM ETTİRECEĞİZ”
Gökbulut, “Askıda ekmek kampanyası amacı durumu olmayanlar ücret ödemeden ekmek alabilsinler diye parası olanlar 20 lira bırakıyor askıda ekmek için yazıyoruz tabelaya diyelim ki vatandaş geldi askıda ekmek yok geri çevirmiyoruz gelene ekmeğini veriyoruz. Askıda 30 ekmek varsa biz günde 60 adet ekmek veriyoruz. Kimse aç kalmasın. Bu kampanya 1 yıldan beri devam ediyor. Çok durumu olmayan vatandaşımız var, bizde böyle bir kampanya yapmaya karar verdik sağ olsun durumu olanlar da buna yardımcı oluyor bizde bu şekilde bu kampanyayı elimizden geldiğince devam ettireceğiz” diye konuştu.
“ÇÖPE GİDECEĞİNE ASKIYA KOYSUN”
Edirne Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz ise "Askıda ekmek projesi hayırlı bir proje daha da yaygınlaşırsa iyi olur. İhtiyaç sahibi vatandaşı mutlu eder, katkı sunar. İhtiyaç sahibi olan halk adına projeyi destekleyen vatandaşa, uygulayan fırıncılarımıza teşekkür ediyorum. Fırıncılarımız da kendiliğinden destek olurlarsa daha da anlam kazanır. Yeri geldiğinde bazı fırıncılarımız artan ekmeğini çöpe gönderiyor. Çöpe gideceğine askıya koysun ihtiyaç sahibi vatandaş sebeplense fena mı olur? Bence mükemmel olur. Bu çalışmanın örnek olmasını diliyorum. Türkiye'de ekmek israfı sadece lokantalarda değil bireysel olarak evlerde de çok ekmek israfı oluyor. Türkiye yılda çöpe atmış olduğu gıdayla belki 2-2,5 milyon nüfuslu besleyebilecek kadar ekmek ve gıdamız var. Bu israfın önüne geçmek için her vatandaş tüketeceği kadar ekmek almalı. Hizmet sektöründe dilimli ekmek ya da gramajı daha küçük ekmek satışına ilişkin dünyada örneği çok. Türkiye'de henüz böyle bir kültür oluşmuş değil dilim ekmek satılabilir mi bilemiyorum. Belki ekonomik yönden çok çok zorda olanlar alır düşüncesindeyim. Bilindiği gibi lokantalarda görüyoruz vatandaş yemekten veya çorbadan önce masaya ekmek getirilsin istiyor veya ilave talep ediliyor. Ekmek zammı da en kısa zamanda yürürlüğe girecek. Fırıncılar tarifelerini aldıktan sonra ekmek zammı hayata geçecektir” dedi.
Haber – Fotoğraf: Umut IŞIK
Fırıncı Gökbulut, herkesin askıda ekmek kampanyasına gayet olumlu baktığını ve katkı sağladığını belirterek, “Parası olan bize para bırakıyor biz de yazıyoruz tabelamız var, kaç tane askıda ekmek varsa 10 tane askıda ekmek varsa biz 20 adet veriyoruz. Kimseyi boş çevirmiyoruz. Ekmek kaldığı bayatladığı zaman yarı fiyatına 50 kuruşa köpek besleyenlere veriyoruz. Kalanı tavuklara veriyoruz. Tavuklardan da kalırsa ziyan olmasın diye balıklara atıyoruz. Kampanyamız bu şekilde devam ediyor” şeklinde konuştu.
“KAMPANYAYI ELİMİZDEN GELDİĞİNCE DEVAM ETTİRECEĞİZ”
Gökbulut, “Askıda ekmek kampanyası amacı durumu olmayanlar ücret ödemeden ekmek alabilsinler diye parası olanlar 20 lira bırakıyor askıda ekmek için yazıyoruz tabelaya diyelim ki vatandaş geldi askıda ekmek yok geri çevirmiyoruz gelene ekmeğini veriyoruz. Askıda 30 ekmek varsa biz günde 60 adet ekmek veriyoruz. Kimse aç kalmasın. Bu kampanya 1 yıldan beri devam ediyor. Çok durumu olmayan vatandaşımız var, bizde böyle bir kampanya yapmaya karar verdik sağ olsun durumu olanlar da buna yardımcı oluyor bizde bu şekilde bu kampanyayı elimizden geldiğince devam ettireceğiz” diye konuştu.
“ÇÖPE GİDECEĞİNE ASKIYA KOYSUN”
Edirne Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz ise "Askıda ekmek projesi hayırlı bir proje daha da yaygınlaşırsa iyi olur. İhtiyaç sahibi vatandaşı mutlu eder, katkı sunar. İhtiyaç sahibi olan halk adına projeyi destekleyen vatandaşa, uygulayan fırıncılarımıza teşekkür ediyorum. Fırıncılarımız da kendiliğinden destek olurlarsa daha da anlam kazanır. Yeri geldiğinde bazı fırıncılarımız artan ekmeğini çöpe gönderiyor. Çöpe gideceğine askıya koysun ihtiyaç sahibi vatandaş sebeplense fena mı olur? Bence mükemmel olur. Bu çalışmanın örnek olmasını diliyorum. Türkiye'de ekmek israfı sadece lokantalarda değil bireysel olarak evlerde de çok ekmek israfı oluyor. Türkiye yılda çöpe atmış olduğu gıdayla belki 2-2,5 milyon nüfuslu besleyebilecek kadar ekmek ve gıdamız var. Bu israfın önüne geçmek için her vatandaş tüketeceği kadar ekmek almalı. Hizmet sektöründe dilimli ekmek ya da gramajı daha küçük ekmek satışına ilişkin dünyada örneği çok. Türkiye'de henüz böyle bir kültür oluşmuş değil dilim ekmek satılabilir mi bilemiyorum. Belki ekonomik yönden çok çok zorda olanlar alır düşüncesindeyim. Bilindiği gibi lokantalarda görüyoruz vatandaş yemekten veya çorbadan önce masaya ekmek getirilsin istiyor veya ilave talep ediliyor. Ekmek zammı da en kısa zamanda yürürlüğe girecek. Fırıncılar tarifelerini aldıktan sonra ekmek zammı hayata geçecektir” dedi.